bannerPos

Kniv skarpe og top motiverede medarbejdere efter nyt malkeanlæg

Viktor Gorodyskyi (i midten) er en af de medarbejdere, der i den grad har taget det nye AfiMilk-måleudstyr til sig. Han er stedets super-bruger og nørder tal flere gange om dagen. For ham er motivationen for arbejdet og overblikket bare steget. Fotos: Tenna Bang)

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
22-06-2020 08:22
Bathau Holstein havde store forventninger til det nye AlfiMilk-malkeanlæg, men at det også skulle give langt mere motiverede og selvstændige medarbejdere, er en uvurderlig gevinst, som er fulgt med.

- Det er ikke »bare« ukrainere - det er udelukkende ukrainere, siger Jørgen Haugaard bestemt om sine medarbejdere ved Bathau Holstein ved Tjele nær Viborg.

De har i den grad taget det nye AlfiMilk-system til sig, og der er næsten kø ved kontorstolen i rummet ved siden af, for at komme til at klikke rundt i systemet og nørde tal for at gøre det endnu bedre.

- Tidligere kunne en medarbejder måske godt se en syg ko i stalden, men bare gå videre i tanken om »det er der nok en anden der tager sig af«. Det kan de ikke mere, for systemet har opdaget det, så der er ingen undskyldning for, at det har man ikke set. Det betyder, at når de kommer ind og henter mig i dag og fortæller, at der er noget galt med en ko, så har de ikke kun set det i systemet, men også handlet på det og flyttet koen for eksempel i en sygeboks, siger Jørgen Haugaard.

Interesserede medarbejdere

Han har fra dag et oplevet medarbejdere, som er blevet langt skarpere, tager initiativ og i den grad ansvar.

- Systemet opdager alt. Vi har en aftale om at klargøre fem køer ad gangen under malkningen, og hvis det ikke sker, ja så kan jeg se det i systemet. Hvis en ko sparker af, og der ikke bliver sat på igen, så kan jeg se det, og jo mere de ved, at jeg kan se, jo skarpere er de blevet, fortæller han.

Det har betydet, at medarbejderne i dag er mere inddraget i produktionen end tidligere og kender præcis de samme styrker og svagheder, som Jørgen Haugaard selv – for alle kigger på de samme tal.

- Hver fredag har vi også et tavlemøde, hvor vi ser vores resultater igennem og snakker om, hvorfor det er gået, som det er, og hvad vi skal gøre endnu bedre, siger Jørgen, som også her oplever mere initiativ fra medarbejderne. Noget som i høj grad er sket efter den nye malkestald blev taget i brug, men noget Jørgen Haugaard startede med at fornemme efter, han indførte danskundervisning på stedet.

Motiverede medarbejdere

Ikke kun Jørgen Haugaard nyder godt af en medarbejderstab i topform.

- Det er meget motiverende at kunne gå ind og se på tallene. Jeg er måske her inde og kigge seks-syv gange i løbet af en arbejdsdag. Systemet ser noget, som jeg ikke kan se med mine øjne, og derfor spare vi tid, og samtidig er det blevet lettere for mig at se, hvornår mit arbejde er færdigt – jeg kan bedre overskue, hvornår tingene er gjort. Vi arbejder mere sammen, end vi gjorde tidligere, siger Viktor Gorodyskyi, som er stedets »super-bruger« og oplever flere af tingene i AfiMilk-systemet mere præcise end DMS.

En fremtid som mælkeproducent

Alle, både Jørgen Haugaard og hans medarbejdere, oplever i dag en større arbejdsglæde.

- Generelt har det givet en helt anden ro i hverdagen. Vi arbejder som et team nu, fortæller Jørgen Haugaard, som har svært ved at sætte ord på, hvad der egentlig er sket de seneste år.

For et er, at det spiller i stalden, noget helt andet er, at han også kan mærke på sig selv, at arbejdsglæden og overskuddet er vendt tilbage. For uden at Jørgen Haugaard vil snakke ret meget om det, ja så var han kørt sur i tingene inden og overvejede kraftigt sin fremtid som mælkeproducent.

- Det her har gjort, at jeg nu kan se en fremtid som mælkeproducent igen, og det betyder rigtig meget, siger han.

 

- Tidligere kunne en medarbejder måske godt se en syg ko i stalden, men bare gå videre i tanken om »det er der nok en anden der tager sig af«. Det kan de ikke mere, for systemet har opdaget det, så der er ingen undskyldning for, at det har man ikke set. Det betyder at når de kommer ind og henter mig i dag og fortæller, at der er noget galt med en ko, så har de ikke kun set det i systemet, men også handlet på det og flyttet koen for eksempel i en sygeboks.

Mælkrproducent Jørgen Haugaard, Bathau Holstein

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.
Side 1 af 1871 (37411 artikler)Prev1234567186918701871Next