LDM frygter for Arla-andelshavernes rettigheder

Arlas bestyrelse er ved at løbe selskabets repræsentantskab over ende til skade for andelshaverne, advarer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, der er undervejs med et nyt notat lavet af CBS-professor Søren Friis Hansen.

Landsforeningen for Danske Mælkeproducenter advarer om, at repræsentantskabet i Arla – og dermed andelshaverne – er ved at blive løbet over ende af selskabets bestyrelse. 

Landsforeningen beskylder Arla for blandt andet hemmelighedskræmmeri, henvisning til tavshedspligt, ensidige informationer, manglende opfyldelse af aftaler og manglende imødekommelse af aktindsigt.

Danske Mælkeproducenter forklarer, at ifølge et notat, som professor Søren Friis Hansen, CBS, har lavet for foreningen – og som Effektivt Landbrug er i besiddelse af – omgår Arla rettigheder, som repræsentantskabsmedlemmerne har – og som de også har et personligt ansvar for at leve op til.

- Det fremgår blandt andet af notatet, at som repræsentantskabsmedlem har man rettigheder, som Arla Foods tydeligvis omgår, men også et personligt ansvar at leve op til, lyder det i en indkaldelse til et pressemøde, som LDM afholder torsdag eftermiddag. Her vil LDM's formand Kjartan Poulsen, LDM's advokat Lauge Fastrup og professor Søren Friis Hansen, CBS, besvare spørgsmål til notatet samt uddybe foreningens bekymring for udviklingen i andelshavernes ejerskab og indflydelse i Arla Foods.

Danske Mælkeproducenter har bestilt professornotatet, der handler om den retlige organisation af Arla Foods a.m.b.a., for at få afklaret repræsentantskabsmedlemmernes rettigheder og pligter i andelsselskabet. Foreningen ønsker p.t. ikke notatet offentliggjort.

morten@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 40 75 76 96

 

 

Læs også