bannerPos

Nu er det sidste chance for tilskud til nybyg og tilbyg

- Der har været en fin interesse og jeg ved at der er mange, der har haft travlt i marken, men har planer om at bygge nyt eller bygge til, og det er nu de skal begynde at røre på sig, ellers løber tiden fra dem, fortæller Ellen Friche Nielsen, som er projektkonsulent ved Agri Nord.

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
17-10-2020 15:35
Ansøgningsrunden for modernisering af kvægstalde er ved at nå sin afslutning. Derfor er det sidste udkald for dem, der gerne vil bygge nyt eller bygge til.

Den 30. oktober slutter ansøgningsperioden for modernisering af kvægstalde. En ordning rådgivningsvirksomheden Agri Nord har oplevet god tilslutning til.

- Der har været en fin interesse, og jeg ved, at der er mange, der har haft travlt i marken, men har planer om at bygge nyt eller bygge til, og det er nu, de skal begynde at røre på sig, ellers løber tiden fra dem, fortæller Ellen Friche Nielsen, som er projektkonsulent ved Agri Nord.

De ansøgninger, rådgivningsvirksomheden har fået i hænderne, er primært til kostalde med eller uden malkestald, og en overvejende del af dem er tilbygningsprojekter.

Der er 85 millioner kroner i puljen, som kommer fra Landdistriktsprogrammet, der udløber i år. Der er endnu ikke genforhandlet et nyt program, og derfor er det også uvist, hvornår der igen bliver en pulje for nybyg og tilbyg.

- 2021 og 2022 er overgangsår. Her kommer der to puljer – en til miljøteknologi og en til økologisk investeringsstørre. Derfor er det tidligst i 2023, og måske går der længere tid endnu, inden man igen kan søge til nybyg og tilbyg, fortæller Ellen Friche Nielsen.

I den nuværende ordning er det ikke nødvendigt at indhente tilbud, da tilskuddet gives ud fra en fast pris. Tilskuddet er på 20 procent af det samlede byggeprojekt. Foruden at søge til nybyggeri eller en tilbygning er der krav om at vælge minimum en miljøteknologi.

- Det kan for eksempel være teltoverdækning, fasefodring, overvågningsudstyr eller lignende, forklarer Ellen Friche Nielsen.

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.

Online-viden direkte til gården erstatter kvægkongres i 2021

Landbrug & Fødevarers Sektorbestyrelse for kvæg har med tungt hjerte konkluderet, at det ikke er muligt at planlægge og afholde Kvægkongres næste år.
Side 1 af 1955 (39088 artikler)Prev1234567195319541955Next