bannerPos

Kvægnoter: Plakat sætter fokus på mælkens fordele

23-01-2020 22:14

Mælk er en rigtig nem kilde til calcium, så hvis man ikke ønsker at drikke mælk eller spise mejeriprodukter, skal der indtages store mængder af andre fødevarer for at dække det daglige behov for calcium.

På en plakat, som Mejeriforeningen netop har fået lavet, illustreres det på en let og overskuelig måde, hvor meget man skal spise af andre calciumholdige fødevarer for at få lige så meget calcium, som der er i et glas mælk med 250 milliliter.

- Vi har valgt at tage udgangspunkt i et glas mælk, fordi det er en mængde, de fleste kan forholde sig til. Det sammenligner vi så med de fødevarer, der har et stort indhold af calcium, fortæller Katrine Langvad, seniorkonsulent i L&F, Afdeling for Ernæring.

Hun understreger, at man sagtens kan få calcium fra andre fødevarer end mælk.

- Men det kræver, at man spiser store mængder, og det er især udfordrende for børn. For eksempel skal man spise to hele blomkålshoveder, en halv pakke havregryn eller 120 gram mandler for at få den samme mængde calcium, som fra et glas mælk. I øvrigt optages calcium ikke lige godt fra alle fødevarer. Kroppen kan lettere optage calcium fra mælk og mejeriprodukter sammenlignet med de fleste grøntsager, siger Katrine Langvad.

Ny salmonellabekendtgørelses betydning for status 2-besætning

Den 1. januar 2020 trådte en ny salmonella Dublin-bekendtgørelse i kraft.

LVK Dyrlægerne har netop afholdt tre stormøder med omdrejningspunkt om den nye bekendtgørelse, og minder i sit seneste nyhedsbrev om, hvad ændringerne i hovedtræk kommer til at betyde på bedrifterne:

- Vi forventer at alle niveau 2 besætninger kommer under offentligt tilsyn – besætningerne vil modtage et brev herom.

- Offentligt tilsyn på niveau 2 ejendomme: Du skal oplyse alle besøgende om besætningsstatus.

- Du kan forsat eksportere levende dyr, flytte dyr imellem dine ejendomme, og

sende dyr til slagtning uden at fødevarestyrelsen skal give tilladelse, lyder det i nyhedsbrevet.

DLBR Slagtekalve: Uholdbart højt eksportniveau af spædekalve

Hos DLBR Slagtekalve giver det anledning til bekymrede miner, at man i 2019 så en eksport på hele 44.688 spædekalve - tæt det høje niveau i 2013.

- Det er ikke holdbart, at det fortsætter på den måde, men for at minimere spædkalveeksporten fremadrettet, er der brug for at sikre en rentabel slagtekalveproduktion i Danmark, så flere kalve igen kan blive fedet op indenfor landets grænser, konstateres det på DLBR Slagtekalves facebookside.

Den stigende eksport er kommet i takt med en gradvis forværret økonomi i slagtekalveproduktionen og et stigende antal besætninger med salmonella-status 2 og 3.

To dage med fokus på management i malkestalden

Den 4. og 5. februar sætter Seges fokus på management i malkestalden på et todages kursus.

- Management i malkestalden er en altafgørende faktor for din indtjening på bedriften. På disse to dage tager du dit management til det næste niveau. Du vil udvikle dit lederskab samt optimere mulighederne med dit udstyr i malkestalden.

- Personligt udvikler du dine færdigheder inden for diagnostik og beslutningstagning samt forbedrer din evne til at identificere uudnyttet potentiale på din bedrift både i forhold til medarbejdere og udstyr, lyder det fra Seges, der blandt andet også kommer ind på, hvordan man hurtigt og effektivt får oplært nye, motiverede medarbejdere i malkestalden.

SLF lander millionoverskud

En fokuseret indsats på kerneområdet landbrug og andre tiltag betyder, at SLF kan fejre 20-års jubilæum med et overskud på 3,4 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Foder til problemfri fravænning og høj tilvækst

Jeppe Sørensen har siden bedriftens start i 2017 fodret smågrisene med Primefeed fra før og efter fravænning. Og selvom han har prøvet alternativer, er han altid vendt tilbage til foderkonceptet.

Kampen om de danske vandløb

Den augustdag i 2018 gjorde Åge Knudsen bare det, han og familien altid havde gjort, når jorden blev for våd. Det skulle have været hurtigt overstået, men involverer nu både politi, kommuner, naboer og advokater.

Faunastriber kan opretholde EU-hektarstøtte på lige fod med efterafgrøder

Landmændene kan så dyrevenlige blomster og planter og stadig få den såkaldt grønne støtte fra EU’s landbrugskasse.

Faunastriber breder sig som ukrudt

Sidste år fordoblede landmænd i Herning-Ikast Landboforening deres areal til at fremme biodiversiteten på dyrkede arealer.

Vi bliver taget alvorligt

Pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture bliver stadig mere udbredt af mange gode grunde, og som virkemidler kan de en masse, som i de kommende år vil fylde meget mere både fagligt og politisk, lød det på FRDK's generalforsamling 27. februar på Fyn.

Højt at flyve, dybt at falde

Jeg bliver nød til at vende aktiemarkedet igen, for anden gang i denne uge. Spredning af Coronavirus har sat gang i et historisk kursfald på de store aktie-index i denne uge og det er ikke slut endnu.

Kombinerer stordriftsfordele med lokal forankring

De seneste år har man jævnligt kunne læse, at TBS Maskinpower med base i Starup ved Grindsted har ekspanderet og udvidet deres salgsområder for henholdsvis Fendt og Valtra.
Side 1 af 1783 (35647 artikler)Prev1234567178117821783Next