Tre simple tiltag kan være nøglen til salmonella-sanering

Tre simple tiltag på hver bedrift, der er overskuelige og lette at sætte i værk. Det har været et af kodeordene i de 25 besætninger, Seges indtil videre har startet gratis salmonella-rådgivningsforløb op hos, står der på landbrugsinfo.dk.

De tre ting kan for eksempel være vask af kreaturvogn efter hvert brug, hyppigere vask af vandkar og en enkel løsning på opstaldning, så kalven hurtigere kan fjernes hurtigt fra koen.

- Det er små ting, som er nemme at gå til, men som har stor betydning for saneringen, forklarer Malene Budde, der står i spidsen for teamet af Seges-dyrlæger, der rådgiver landmændene om salmonella-sanering.

Hun glæder sig over, at besøgene ser ud til at have haft effekt på selv besætninger, der af den praktiserende dyrlæge på forhånd var betegnet som »svære«.

Udover de tre tiltag, ser Malene Budde også opfølgning, som en vigtig faktor for projektets succes.

- Vi ringer løbende til landmanden og får en snak om, hvordan det går, og om der fx er noget, han er i tvivl om eller måske noget, han skal ændre på. Og hvis det giver mening, ringer vi også til den praktiserende dyrlæge og inddrager ham, forklarer hun.

Læs også