Hvorfor underminere velfærdssamfundet?

Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Erstatningen til mink-branchen for den ulovlige nedslagtning af erhvervet bliver selvfølgelig stor. Prisen svarer til en halv Storebæltsbro.

Får branchen hermed en fair behandling? Det håber jeg, for det fortjener den, idet branchen indtil nu med dygtighed og arbejdsomhed har bidraget til samfundsøkonomien med 6-10 milliarder kroner årligt.

Derfor er den kæmperegning, statsministeren pålagde samfundet den 4. november 2020 langt større end det beløb på 18-19 milliarder kroner, som nævnes i det indgåede forlig.

Når et af dansk landbrugs guldæg slagtes, skæres der dybt i velfærdssamfundets indtjening. Fremadrettet vil der mangle et stort milliardbeløb årligt samt mindst 6.000 arbejdspladser. Hvem kan fylde det store hul, der nu er gravet?

Forsvarligt

Regeringens destruktion af et eksporterhverv, som der her er sket, er samtidig et angreb på velfærdssamfundets grundlag. Denne problematik overses helt, når popularitets politik overtager beslutningerne.

Danmark skal ikke reducere – vi skal producere os ud af de økonomiske udfordringer, der er forstærket i minktragediens og Corona-krisens kølvand.

Produktionen skal selvfølgelig ske effektivt og forsvarligt, og således vil et velfærdssamfund sagtens kunne opretholdes og udbygges, samtidig med at miljø-og klimamæssige udfordringer indfries.

 

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Læs også