Reduktion af landbrug vil betyde mere CO2
Skal vi have en chance for at komme af med vores fossile produkter, er en forøgelse af landbrugets produktion helt essentielt.

Når rektor for Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen lufter ønsker om at reducere landbrugsarealet i Danmark med 500.000 hektar, gør han sig næppe tanker om omkostningerne, skriver Anker Jacobsen.
Af Anker Jacobsen, direktør, Ammongas A/S, Glostrup
Jævnfør fotosyntesen, en af naturens vigtigste love, danner alle grønne blade sukker og stivelse, m.v., under optagelse af CO2 fra luften.
Denne mekanisme til at fjerne CO2 fra luften og erstatte den med ilt, er temmelig kraftig. En hvedemark på 1 hektar, der producerer 10 ton tørstof (korn + halm) pr. år, fjerner samtidig 15 ton CO2 pr. år.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her