Briter dropper sidste led i importkontrol

De britiske myndigheder har ultimo april oplyst, at de ikke gennemfører de planlagte ændringer 1. juli 2022, som ville have været den sidste del af implementeringen af britisk importkontrol.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

I stedet bibeholdes kontrollen, som den er nu, med de tiltag, som blev implementeret 1. januar 2022. Det betyder, at du, som eksportør af planter og planteprodukter, der kategoriseres som »High-priority plants and plant products«, stadig skal sørge for et medfølgende plantesundhedscertifikat, og at de produkter, der kategoriseres som »Regulated plants, notifiable«, stadig skal forhåndsanmeldes af den britiske importør.

De eneste justeringer, der foretages 1. juli 2022, berører udelukkende de britiske importører: Den britiske importkontrol gøres risikobaseret, og kontrolgebyret sættes til en fast sats. De britiske myndigheder udarbejder i stedet en revideret plan for hele sin importkontrol, »Target Operating Model«, som de vil offentliggøre i slutningen af 2022, og som de sigter mod at implementere i slutningen af 2023.

Læs også