Fald i kinesisk grisebestand giver anledning til prisstigninger

En større andel af den kinesiske svinebestand er blevet sendt til slagteriet i første halvdel af 2022, sammenlignet med samme periode sidste år. 

Den mindre grisebestand i landet giver nu grobund for prisstigninger. Det skriver mediet Fleischwirtschaft. Svinekødsproduktion er ifølge Beijings nationale kontor for statistik vokset med 8,2 procent til 29,39 millioner tons. 

Den øgede mængde svinekød i Kina skyldtes en betydelig stigning i udbuddet af slagtesvin, som steg 8,4 procent til 365,87 millioner dyr, ifølge statistikere fra Beijing.

På den anden side førte den øgede bortskaffelse af grise til en reduktion af bestanden. Ved udgangen af ​​juni var der 430,57 millioner svin i Kina, ifølge statistikbureauet; 1,9 procent færre end for et år siden.

Antallet af søer blev rapporteret til 42,77 millioner, et fald på 2,87 millioner dyr eller 6,3 procent.

Den seneste svækkelse af svineudbuddet har fået priserne i Kina til at stige kraftigt siden midten af ​​marts. Ifølge den nationale undersøgelse var den gennemsnitlige producentpris for slagtesvin den 21. juli 22,52 CNY/kg levende vægt (3,30 euro); den er således fordoblet inden for fire måneder.

Smågrisepriserne er steget mellem 70 og 80 procent i denne periode afhængig af vægt. Den nationale gennemsnitspris for en 25 kg-gris er nu mere end 150 euro igen.

Udbygningen af ​​svineproduktionen, som igen er blevet lukrativ på grund af de højere priser, vækker bekymring hos Beijing-regeringen.

På et møde i Den Nationale Udviklings- og Reformkommission (NDRC) blev det understreget, at en stabil produktion uden større udsving var målet, og at dette også ville blive sikret ved overvågningsforanstaltninger.

Læs også