Svag opadgående tendens på svinemarkedet

Der kan konstateres en svag opadgående tendens på det europæiske slagtesvinemarked, melder Danske Svineproducenter.

Noteringerne i Frankrig, Spanien, Danmark og Holland stiger lidt, oplyser Danske Svineproducenter.

Der meldes hovedsageligt om et mindre udbud af slagtesvin, som oftest kan afsættes uden problemer. På grund af de høje temperaturer og den lavere daglige tilvækst kommer der færre slagtesvin på markedet i øjeblikket. Sådan er situationen også i Tyskland, men til gengæld er efterspørgslen i Tyskland også relativ svag i feriesæsonen.

Som resultat heraf er den tyske notering uændret. Mens nogle store tyske slagterier i den seneste uge stadig betalte huspriser for grise uden kontrakt, der lå et godt stykke under den officielle tyske notering, begynder husprisfronten i stigende grad at smuldre i disse dage.

Fra Danmark rapporteres der også fortsat om svag efterspørgsel efter grisekød inden for EU, men asiatiske købere veksler nu deres interesse til konkrete købsordrer, hvilket fører til en noteringsstigning på 20 øre.

I Spanien fortsætter den gennemsnitlige slagtevægt med at falde og er nu 2,5 kg under niveauet fra året før. Selvom slagteriernes modstand vokser for at forhindre yderligere prisstigninger, har modstanden kun haft begrænset succes på det seneste. Den spanske notering var igen i stand til at stige med én cent (ca. 7,45 øre), og Spanien ligger således fortsat med stor afstand på førstepladsen i den europæiske prissammenligning.

Fra Holland er der meldinger om eksport af slagtesvin til Spanien og Polen, som er med til at aflaste hjemmemarkedet og kan kompensere for den tilbageholdende købsinteresse fra hollandske slagterier.

Der er også en lille forbedring af markedssituationen i Frankrig, og den franske notering stiger således med én cent (ca. 7,45 øre).

I starten af ugen er slagtesvinemarkedet mere positivt stemt i Tyskland. Udbuddet af slagteklare grise er på ingen måde stort, og slagterierne afviger i stigende omfang fra deres huspriser. Som situationen p.t. ser ud, forventes der en stabil notering som minimum.
 

Læs også