Årstiden giver oksekødsprisen sværere kår

Danish Crown sænker fra uge 46 sin kreaturnotering med 50 øre.

I takt med efterårets komme er markedet for oksekød gået ned i kadence. Det skriver Danish Crown Beef i sin ugentlig markedsopdatering, hvor man oplyser, at kreaturnoteringen, efter at have stået stille i forrige uge, nu tager et nyt dyk i alle kategorier og falder med 50 øre.

Forbrugerne har så småt taget hul på efterårs- og vinterkøkkenet, hvor oksekødet traditionelt har sværere kår end eksempelvis grisene, lyder det fra slagterikoncernen.

- Mens vi stadig holder bund i forretningen med kampagner hos flere af landets detailkæder, er der ikke det store aftræk i den almindelige handel. Det kommer ikke som en overraskelse, da salget fint flugter med erfaringerne fra tidligere år, men vi ser det måske en smule tidligere og mere markant på grund af de højere forbrugerpriser i år, lyder det fra Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Sideløbende med at detailsalget er gået ned i gear har også foodservicesalget tabt en smule momentum, i takt med at julefrokosterne venter rundt om hjørnet.

I den sidste tid har eksporten været det store lyspunkt i Danish Crown Beefs afsætning, men også her har ballonen tabt en smule luft, lyder det fra Henning Sønnichsen.

- Mens vi stadig sender både rygge og bagfjerdinger til Italien og Spanien på eksisterende ordrer, skal vi arbejde lidt hårdere for at få nye i bogen, hvilket langt hen ad vejen lykkes. Billedet minder lidt om det danske, hvor efterspørgslen for vinteren ikke traditionelt skriger oksekød, siger Henning Sønnichsen.

Hos det private slagteri Himmerlandskød er noteringen ligeledes faldet med 50 øre fra denne uge af. 

Læs også