Forsommer-interesse løfter kalvenoteringen

Danish Crown Beef melder om en – for årstiden – god efterspørgsel og hæver noteringen for Dansk Kalv med 25 øre. De resterende kreaturnoteringer er uændret.

Danish Crown Beef oplever en – for årstiden generelt – god interesse og efterspørgsel på en lang række produkter. Og mens kunderne på både hjemmemarkedet og på eksportsiden løbende henvender sig, er Danish Crown Beef ikke alene om buddet. Det skriver slagteriet i en markedsberetning, hvor det fremgår, at noteringen for Dansk Kalv bliver løftet med 25 øre. De resterende kreaturnoteringer holder niveauet.

- Kunderne er meget interesserede i os. Det er både de nye og de kendte produkter, så fremtiden ser lys ud på mange parametre. Konkurrencen er dog hård og priserne fortsat under pres fra flere sider, så vi skal arbejde hårdt for at holde os foran kurven, lyder det fra Henning Sønnichsen, salgsdirektør hos Danish Crown Beef.

Den øgede konkurrence mærker Danish Crown Beef blandt andet i det sydeuropæiske, hvor der trods en nogenlunde stabil efterspørgsel på bag- og forfjerdinger samt rygge er mange bejlere til kunderne forud for sommeren og turistsæsonen.

- Efterspørgslen har været god og stabil fra Sydeuropa, men toppen ser generelt ud til at være nået for nu rent prismæssigt. Vi har en del konkurrenter rundt om i Europa, som begynder at rasle med prissablerne for at sikre ordrer frem mod sommeren – så mens vi oplever en generel stor interesse for en række udskæringer, vi ikke normalt afsætter i det marked, så skal vi være skarpe på prisen for lukke ordrerne, siger Henning Sønnichsen.

På hjemmemarkedet er det forsat grill-produkterne, der fylder for detailkunderne, der har travlt med at sikre leverancer forud for grillsæsonen, der i Danmark traditionelt indledes omkring påskedagene.

Læs også