Nu ligger Tican og DC side om side

Torsdag eftermiddag meldte Tican ud, at de hæver noteringen for uge 13 med 40 øre. Nu ligger noteringen derfor side om side med Danish Crown for næste uge.

Efter at Tican i denne uge – uge 12 – har ligget 20 øre over slagtesvinenoteringen fra Danish Crown, meldte slagteriet ud torsdag eftermiddag, at de hæver noteringen med 40 øre/kg slagtesvin. 

Men da Danish Crown torsdag meldte ud, at de hæver noteringen med 60 øre i uge 13, så betyder stigningen fra Tican, at de to slagterier matcher hinandens slagtesvinnoteringer. 

Noteringen ligger således nu på 12,80 kr/kg for begge slagterier.

Sonoteringen fra Ticans side hæves med 50 øre/kg til 13 kr./kg, og den ligger derfor 1 krone over Danish Crowns sonotering, der ligger på 12 kr./kg.

Omdirigering

Baggrunden for Ticans stigning i sidste uge var ifølge adm. direktør Steen Sønnichsen, at Tican havde haft held med at omdirigere salg til europæiske markeder, hvor der kunne opnås højere priser end de priser, der kunne fås, hvis der blev solgt til Australien og Japan, som slagteriet havde været meget afhængige af i mange årtier.

Ifølge Danish Crown er det europæiske marked lige nu præget af stigende efterspørgsel op til påske. Samtidig bliver eksporten ud af Europa stadig bedre.

Tican melder, at slagterierne i Thisted og Brørup har fået øget kapacitet og lidt mindre tilmeldinger, så slagterierne igen er kommet med.

- Der er dog stor variation i antal tilmeldte hen over ugen, så mandag og tirsdag er store dage, men torsdag og fredag er meget små. Det vil betyde, at især grise tilmeldt først på ugen vil opleve forskydninger på et par dage, skriver Tican.
 

Læs også