Femte uge i træk: Slagtesvinenotering er stadig uændret

- De kommende uger bliver meget spændende. Vi får testet, om forbrugerne er ved at få noget optimisme tilbage og derfor tør bruge lidt flere penge igen, lyder det fra markedsdirektør Mads Stougaard i Danish Crown, der oplyser, at noteringen holdes i ro endnu en uge.

Temperaturerne stiger hurtigt over hele Europa, og vejret er gået fra råkoldt forår til rigtig god sommer. Derfor er grillen blevet fundet frem, og det giver nye impulser i markedet, skriver Danish Crown i sin markedsberetning, hvor det samtidig meldes ud, at slagtesvinenoteringen holdes i ro på uændrede 13,80 kroner i næste uge.

- Aktiviteten er stigende, men det er ikke ligefrem en eksplosion, vi ser i efterspørgslen på råvarer. Det er der ikke noget mærkeligt i. Forædlingsfabrikkerne har pæne lagre, så vi skal have godt vejr i over en uge, før vi for alvor ser et skifte, men det er klart, at efterspørgslen på en typisk grillartikel som nakker er steget markant, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Bliver spændende

Ud over nakkerne er der en stigende efterspørgsel på bove og skinker i Europa. Samtidig er Tyskland igen blevet åbnet for eksport af brystflæsk til Sydkorea, og det kan skubbe lidt til det marked.

- De kommende uger bliver meget spændende. Vi får testet, om forbrugerne er ved at få noget optimisme tilbage og derfor tør bruge lidt flere penge igen. Alle i vores branche sidder og holder øje med salgstal og udviklingen i inflationen, for den betyder rigtigt meget for salget af vores produkter, og især dem der koster lidt ekstra, siger Mads Stougaard.

Eksporten ud af Europa er stabil, men stadig på et lavt niveau.

Læs også