Mælkeprisen fortsætter nedtur i EU – men analytikere øjner et stop

Hos AgroMarkets ser man nu flere tegn til et stop for prisfaldet på mælk i EU.

Der er stadig ikke megen støtte at finde til mælkeprisen i EU. Hverken i forhold til de modeller, der plejer at kunne varsle en vending i priserne, eller i selve afregningsprisen. Det vurderer AgroMarkets. Men mange forhold peger dog også på, at det skal til at vende rundt.

Ifølge analytikerne ser man en modreaktion i spotmarkedet for mælk. Her har det seneste opdatering af priserne vist en stigning.

- Og det er meget interessant. Vi ser ofte spotprisen vende rundt, før fastpriserne vender rundt, herunder den danske afregningspris, skriver AgroMarkets.

Analytikerne påpeger også, at der er sket et ophold i prisfaldet for smør og mælkepulver. Til gengæld falder prisen på ost fortsat i EU.

- Det er interessant, om det kan tages som et tidligt varsel om, at prisfaldene er ved at miste pusten, skriver AgroMarkets.

Mælkeproduktionen stiger med 0,7 procent i år sammenlignet med samme periode sidste år, men spørgsmålet er, om tørken i flere områder af EU vil kunne dæmpe produktionen.

- I så fald vil det være med til at støtte prisen, og man taler allerede nu om, at tørken vil betyde stigende priser på fødevarer generelt, skriver AgroMarkets.

Læs også