Svinenoteringen har ligget stille siden april

Danish Crown fastholder for tolvte uge i streg svinenoteringen på 13,8 kroner pr. kg svinekød.

Der er mere eller mindre ingen tegn på, at markedet for svinekød bevæger sig synderligt meget, hverken i den ene eller anden retning. For 12. uge i streg fastholder Danish Crown således sin notering i uge 29 på de nuværende 13,8 kroner pr. kg.

Det fremgår af selskabets ugentlige markedsberetning, hvor det fremgår, at der i Europa er fuldstændig balance mellem udbud og efterspørgsel.

- Vi ser lige nu nogle små prisstigninger på udbenede varer, mens efterspørgslen på hele forender ikke er prangende. Det er et klart billede på, at det er ferieperiode i Europa, for der er simpelthen ikke lige så mange på arbejde til at udbene forender, så det er en meget typisk udvikling på den her årstid, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Ifølge Danish Crown arbejder man fortsat målrettet på at løfte sin eksport af frosne varer ud af Europa. Indkøberne i Japan vil gerne snakke, men det tager tid at få dem til at acceptere det europæiske prisniveau.

- Den japanske købekraft er udfordret af en meget lav kurs på yen i forhold til Europa. Siden nytår er kursen faldet omkring fem procent, mens prisen på grisekød i Europa er steget væsentligt. Samtidig ligger kursen på yen på det laveste niveau de seneste 20 år, og derfor bliver vores varer usædvanligt dyre for vores faste kunder derude. Den slags har før ændret sig meget hurtigt, så vi holder linjen varm, for Japan er et vigtigt marked for os, siger Mads Stougaard.

Svinenoteringen har ligget på 13,8 kroner pr. kg svinekød siden uge 17 i slutningen af april.

Læs også