Kina må have svinekød

Det kinesiske forbrug af svinekød er nået op i voldsomme mængder. Det skriver analytiker Palle Jakobsen på sin hjemmeside Agrocom.

De seneste importdata fra Kina viser, at importen af svinekød ligger fire procent højere end året før og er nået op i 1,3 millioner ton. Samtidig viser data, at den kinesiske svineproduktion er nået op på 12,7 millioner ton i tredje kvartal. Det er en stigning på 4,8 procent i forhold til samme kvartal sidste år, og det er også det højeste tal i tredje kvartal i mere end 10 år. Produktionen de første ni måneder er steget med 3,6 procent til 43 millioner ton.

Årsagen skal blandt andet findes i faldende priser på foder i form af soja og majs, skriver Palle Jakobsen. Prisfaldene kan fortsætte helt ind i 2024. Samtidig er prisen på smågrise meget lav på grund af en stor stigning i den kinesiske effektivitet.

Det stigende forbrug gør dog nok ikke den danske landmand meget rigere, konstaterer Palle Jakobsen, da vores høje omkostningsniveau ikke kan følge med de kinesiske priser.

Læs også