DC ser muligheder i eksport af oksekød til Kina

En ny handelsaftale mellem Danmark og Kina åbner nye muligheder og giver en større bredde i eksporten ud af Europa for Danish Crown Beef.

Dansk oksekød kan snart være på vej til det kinesiske marked. Det er blevet en realitet efter, at der nu er underskrevet en handelsaftale mellem de to lande. Forhåbningen er, at hvis alt går som det skal, bliver de første containere sendt afsted i første halvdel af 2024.

Handelsaftalen blev indgået, efter landbrugsministeren, Jakob Jensen (V), var på besøg i Kina, hvor der også blev diskuteret en såkaldt regionaliseringsaftale, der sikrer eksport af dansk grisekød i tilfælde af, at den danske produktion rammes af afrikansk svinepest.

Aftalen vækker glæde hos Danish Crown Beef og adm. direktør Finn Klostermann. Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Enhver åbning af et nyt marked er positivt, for det giver nye mulighed og større bredde i vores eksport ud af Europa. I hvilket omfang vi kommer til at eksportere til Kina, er umuligt at spå om på nuværende tidspunkt. Nu skal vi i første omgang have afsøgt, hvilke lommer der er i markedet for vores vare, siger Finn Klostermann og tilføjer.

- Efterspørgslen på oksekød – og dermed priserne på oksekød – hænger nærmest uløseligt sammen med den fart, der er på økonomien i et land. På den baggrund forventer vi ikke en buldrende efterspørgsel fra Kina på den korte bane, som kan løfte afregningen til vores andelsejere, siger direktøren for Danish Crowns oksekød.

Ifølge Finn Klostermann ønsker Danish Crown Beef også adgang for biprodukter til det kinesiske marked, og det er noget, der nu skal arbejdes på. Det afgørende i den sammenhæng bliver, at der nu sendes oksekødsprodukter afsted mod Kina, så Danish Crown Beef kan vise det høje niveau af kvalitet og sporbarhed, der kendetegner selskabet.

- Kina er verdens største importør af oksekød og i dag henter de langt den største del i Sydamerika. Det betyder selvfølgelig, at de har et forspring og et kendskab til markedet, som vi først skal til at bygge op, men det har vi prøvet før, så vi kører på.

Læs også