Filippinerne forbyder import af fjerkræ fra Belgien og Frankrig

Filippinernes landbrugsministerium har tirsdag indført et forbud mod import af fjerkræ og relaterede produkter, herunder vilde fugle, fra Belgien og Frankrig på ubestemt tid, efter der er sket et udbrud med fugleinfluenza. Det skriver Reuters.

- Vi gør dette for at beskytte sundheden for vores lokale fjerkræpopulation såvel som fjerkræarbejdere og forbrugere, da H5N1 er en virus, der kan overføres til mennesker af inficerede dyr, udtalte landbrugsminister Francisco Tiu Laurel i en erklæring.

Frankrig og Belgien rapporterede udbruddet af fugleinfluenza i deres fuglepopulationer til Verdensorganisationen for Dyresundhed i henholdsvis november og december.

Filippinernes importforbud vil også forhindre handlende i at bringe belgiske og franske fjerkræprodukter, herunder fjerkrækød, daggamle kyllinger, rugeæg og fjerkræsæd ind i Filippinerne, udtalte landbrugsministeriet.

I 2023 importerede Filippinerne 426.620 ton fjerkrækød, 3,78 procent højere end året før, hvor Belgien tegnede sig for 0,59 procent og Frankrig 0,01 procent.

Læs også