bannerPos

Kød i historisk fald

Verden spiser mindre og mindre kød, viser FN-tal.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
07-08-2020 21:35
Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Det går den forkerte vej med verdens kødforbrug, hvis man er kødproducent.

Meget tyder nemlig på, at den globale produktion falder to år i træk. Også forbruget af kød tegner til at falde til det laveste niveau siden 2000. Det viser en ny prognose i den halvårlige rapport »Food Outlook« fra FN’s fødevareorgan, FAO, skriver Fagmediet Økologisk.

FN-organet vurderer, at verdens totale kødproduktion målt på vægten af hele dyret vil falde med 1,7 procent i år i forhold til 2019. Forbruget ventes at falde med 2,8 procent pr. indbygger. Mediet Bloomberg Green konkluderer, at sker det, vil det være det laveste niveau i ni år og det største årlige fald siden 2000.

Konsekvenser af corona

Årsagerne menes ifølge FAO at være den afrikanske svinepest samt konsekvenserne fra Covid-19-udbruddet i form af faldende efterspørgsel fra professionelle køkkener, en strammere økonomi hos forbrugerne og flaskehalse i slagterileddet grundet nedlukninger og sygdom.

De tre største typer af kød - okse-, kyllinge- og svinekød - står for en markedsandel på cirka 85 procent, skriver Fagmediet Økologisk.

Forlæng tilladelser til produktion i særlige tilfælde

Det skal være muligt at forlænge produktionstilladelser, så producenter under ekstraordinære omstændigheder kan lukke ned for produktion uden at skulle risikere, at de ikke kan åbne for den igen, når tiderne bliver bedre, mener miljøudvalgsformanden i LandboNord.

Blå blok indkalder til samråd om minivådområder

Det går alt for langsomt med at få godkendt ansøgninger om minivådområder, mener blå blok, der nu kalder fødevareminister Mogens Jensen (S) i samråd.

Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer

Danmark har fået sin første uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer i andelsselskaber og lignende virksomheder. Det første hold er netop udklækket.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.
Side 1 af 1933 (38648 artikler)Prev1234567193119321933Next