Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.
Det går den forkerte vej med verdens kødforbrug, hvis man er kødproducent.
Meget tyder nemlig på, at den globale produktion falder to år i træk. Også forbruget af kød tegner til at falde til det laveste niveau siden 2000. Det viser en ny prognose i den halvårlige rapport »Food Outlook« fra FN’s fødevareorgan, FAO, skriver Fagmediet Økologisk.
FN-organet vurderer, at verdens totale kødproduktion målt på vægten af hele dyret vil falde med 1,7 procent i år i forhold til 2019. Forbruget ventes at falde med 2,8 procent pr. indbygger. Mediet Bloomberg Green konkluderer, at sker det, vil det være det laveste niveau i ni år og det største årlige fald siden 2000.
Konsekvenser af corona
Årsagerne menes ifølge FAO at være den afrikanske svinepest samt konsekvenserne fra Covid-19-udbruddet i form af faldende efterspørgsel fra professionelle køkkener, en strammere økonomi hos forbrugerne og flaskehalse i slagterileddet grundet nedlukninger og sygdom.
De tre største typer af kød - okse-, kyllinge- og svinekød - står for en markedsandel på cirka 85 procent, skriver Fagmediet Økologisk.