EU-Kommissionen afviser tvungne etiketter for dyrevelfærd

EU's landbrugsministre opfordrer EU-Kommissionen til at forbedre dyrevelfærden gennem en ny mærkningsordning, der vurderer standarderne for opdræt af husdyr. Det skriver fagmediet Fleischwirtschaft.

Dyrebeskyttelsesaktivister har imidlertid kritiseret forslaget for ikke at gå langt nok, mens de opfordrer til obligatorisk håndhævelse af denne ordning.

Men tre ud af fire EU-lande meldte sig uenig med et obligatorisk mærke i en undersøgelse af 25 medlemsstater foretaget af Tysklands føderale ministerium for fødevarer og landbrug.

Det foreslåede mærke indeholder ikke specifikke indikationer, der hjælper forbrugerne med at skelne mellem produkter fra fabriksbedrifter – hvor dyr kan opbevares i bure eller i høj tæthed – og andre systemer med højere velfærdsstandarder, lyder kritikken. 

Som rådsformand i de sidste seks måneder har Tyskland presset på for at få et harmoniseret dyrevelfærdsmærke. 

- Et fælles EU-mærke om dyrevelfærd ville øge troværdigheden og gennemsigtigheden på vores markeder og gøre det muligt for forbrugerne at træffe mere informerede valg. Det ville også hjælpe med at belønne producenter, der respekterer disse standarder, siger Julia Klöckner, Tysklands føderale minister for mad og landbrug.

 

Læs også

Privat slagteri glæder sig til genåbning
Frost i Frankrig bekymrer
Strategie Grains opskriver europæisk eksport af hvede
Stigende efterspørgsel efter olie
Hvedeprisen revancherer og henter ind på rapsprisen
Agromarkets: Yderligere hvede ud af markedet