Dansk svinenotering igen i top

Den danske notering for slagtesvin er igen den højeste blandt de store svineproducenter, sammen med Spanien, viser tal fra ISN. Det skriver Danske Svineproducenter.

Den danske notering på slagtesvin er nu på højde med noteringen i Spanien, lyder det fra ISN ifølge Danske Svineproducenter. Foto: Camilla Bønløkke
Den danske notering på slagtesvin er nu på højde med noteringen i Spanien, lyder det fra ISN ifølge Danske Svineproducenter. Foto: Camilla Bønløkke

Ifølge »Rundt i Europa« fra Danske Svineproducenter var den danske notering ab gård i uge 1 på 1,464 euro, og det er på højde med den spanske, der i et stykke tid har ligget på 1,463 euro.

Ligesom i tidligere år resulterer de kortere arbejdsuger på slagterierne i udbudspukler, som så skal afvikles i januar. Nedlukningerne i EU-landene med en næsten helt lukket restaurantbranche giver ikke ligefrem anledning til eufori. Til gengæld er de europæiske markedsinteressenter meget lettede over, at man undgik en hård brexit. Storbritannien er og bliver fortsat et vigtigt marked for europæisk svinekød. 

De tyske svineproducenter, som allerede før jul havde en stor pukkel af overskudsgrise, er fortsat meget pressede. I de seneste dage er der blevet konstateret coronasmitte blandt medarbejderne på Vion-slagteriet i Perleberg. Men der er ingen forlydender om yderligere smitteudbrud på andre slagterier.

Som følge af den årlige kalkulation af efterbetalingen til danske svineproducenter stiger den danske notering i ISN's europæiske prisfelt. I gruppen af de fem EU-lande med flest svin deler Spanien og Danmark dermed førstepladsen ved årets begyndelse. Afstanden ned til den tyske, korrigerede notering udgør mere end 30 cent. 

Starten på det nye år forløber under de nuværende betingelser planmæssigt. Man kalkulerer allerede med en forlængelse af nedlukningen. Selvom efterspørgslen efter kød sikkert ikke når niveauet før julen, vil detailhandlens behov være relativt højt. Markedsanalytikerne forventer, at slagtesvineudbuddet vil falde igen i løbet af januar. Derfor forventes der, som situationen p.t. ser ud, en uændret noteringsudvikling.

hka
 

Læs også

Korrektion på afgrødemarkedet
Bank: Rapporter om nye udbrud af ASF i Kina
Guldprisen kommer op igen og det er ikke gode tegn
Kinas import af sojabønner er i eksplosiv vækst
Kinas import af sojabønner er i eksplosiv vækst
Spekulanter fortsætter med at købe korn