Oksekødsmarkedet: Dyre udskæringer står i stampe

Forbruget er dalende på det europæiske marked for okse- og kalvekød, og det sætter sig i priserne.

Forbruget er dalende på det europæiske marked for okse- og kalvekød, og det sætter sig i priserne, oplyser Danish Crown i selskabets ugentlige markedskommentar.

Det er især de dyre udskæringer, der ikke kommer på bordet hos de europæiske forbrugere, og det sætter sig i den samlede pris for kreaturerne.

- Der er få delstykker, der går til fornuftige priser, fordi de er i sæson, men det kan ikke kompensere for de delstykker, som ikke har et marked for øjeblikket. Det er især de dyre udskæringer, som ikke finder afsætning gennem restauranter og lignende, fordi der simpelthen ikke er noget forbrug med de stramme restriktioner overalt i Europa, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Det har blandt andet betydet, at noteringerne i Tyskland for anden uge i træk tager et dyk, og mængden af dyr til slagtning syd for grænsen skrumper. Salget til Sydeuropa kører med lav aktivitet til de faste kunder, mens mulighederne i markedet er få.

- Vi skyder på alt, hvad der rører sig, og tager alle de muligheder, vi kan støve op, men når så stor en del af vores faste marked er lukket ned grundet restriktioner, så sætter det en naturlig begrænsning. Vi arbejder hele tiden på at finde alternative salgskanaler, og det er også lykkedes i en vis grad, men der skal en opblødning til, før vi kan begynde at sende de dyre udskæringer af sted til de vante priser, siger Henning Sønnichsen.

Som et resultat af restriktionerne falder ugens kreaturnotering for Dansk Kalv med 40 øre. Til gengæld stiger noteringen for Dansk Kødkvæg med 25 øre.

Slagtesituation

Der har igen i foregående uge været en god, stabil drift på Danish Crown Beefs slagterier, hvor der som forventet er reduceret i mængden af udsatte dyr. Det betyder, at der er udsat dyr svarende til knap en dags slagtninger i gennemsnit.

Tilmeldingen til uge 3 er normal for årstiden, og det betyder, at der igen reduceres i mængden af udsatte dyr, så der forventeligt skal udsættes dyr svarende til en halv dags slagtning i gennemsnit til uge 4.

hka

Læs også

Tysk svinepris dykker
Franske afgrøder er af god beskaffenhed
Sælgerne har nu overtaget på markedet for olierelaterede afgrøder
Skuffende eksport af korn
50 øre op for oksekødet
Det ser tungt ud for rapsprisen