Afregningen på okse- og kalvekød stiger igen

Danish Crowns afregning for uge 26 hæves med 35 øre på alle kategorier. Dermed er alle kategorier hævet med mere end 1 krone kiloet i løbet af juni måned.

Danish Crown Beef vil meget gerne have flere dyr til slagtning. Arkivfoto

- Det europæiske marked for okse- og kalvekød er fortsat inde i en varm periode, hvor efterspørgslen på råvarer er stor, men hvor udbuddet desværre ikke følger med. Det er især Sydeuropa og feriedestinationerne, som trækker læsset, og det betyder, at afregningen for uge 26 hæves med 35 øre på alle kategorier. Dermed er alle kategorier hævet med mere end 1 krone kiloet i løbet af juni måned.

- Feriedestinationerne i Sydeuropa har et kæmpe efterslæb, så de skal indhente så meget som muligt lige nu og her. Derfor har en vi en rigtig god afsætning til blandt andet Spanien, Italien og Grækenland, som vi gør alt for at holde så høj som muligt, men desværre er udbuddet af slagtedyr meget lavt, og det begrænser vores muligheder, så vi vil meget gerne have flere dyr til slagtning, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Det danske marked er på vej ind i en ny periode, som er mere usikker. På tværs af Danmark afbestilles der sommerhuse, og det tyder på, at flere kigger udenlands efter feriedestinationerne. Det skaber en vis usikkerhed om salgsmønstrene den kommende tid.

- Vi ser en lille opbremsning i dansk detail, hvor alle vejrer situationen, men det er ikke noget, der skaber panik, siger Henning Sønnichsen.

Læs også