Europæiske markeder for svin under pres

Et stærkt fald i svinenoteringen i Tyskland smitter af på de europæiske markeder generelt, oplyser Danske Svineproducenter i et nyhedsbrev.

Ændringen i afsætningsmarkederne på grund af den nuværende svage efterspørgsel fra Kina er stadigvæk en central udfordring for alle de europæiske svinekødseksportører. Arkivfoto

Det europæiske svinemarked viser i denne slagteuge faldende pristendenser, skriver Danske Svineproducenter i et nyhedsbrev. Oplysningerne har den tyske organisation Interessengemeinschaft der Schweinehalter Norddeutschlands (ISN) som kilde.

- Der er fortsat ikke udsigt til, at presset mindskes, og det massive pres fra det tyske marked overføres til andre europæiske lande. Alt i alt falder noteringerne i mange lande væsentligt, skriver Danske Svineproducenter, og tilføjer:

- Det generelt overskuelige levendeudbud dækker den moderate efterspørgsel. Senest lagde slagterierne i Tyskland igen fornyet pres på noteringerne. Dette væsentlige noteringsfald resulterede i prisfald i andre lande. Den hollandske notering fulgte med ned med et minus på 6 cent, og også i Belgien faldt slagtesvinenoteringen med 4 korrigerede cent.

Forventer positive impulser

Spanien må i øjeblikket afsætte flere varer på det europæiske marked, og derfor faldt den spanske notering for tiende gang i træk.

- Ændringen i afsætningsmarkederne pga. den nuværende svage efterspørgsel fra Kina er stadigvæk en central udfordring for alle de europæiske svinekødseksportører, konstaterer Danske Svineproducenter.

I Tyskland forventes positive impulser i markedet i takt med slutningen på sommerferien i flere og flere delstater.

Læs også