Fortsat uændret notering for slagtesvin

Leverandørerne til Danish Crown får 8,40 kroner pr. kg slagtesvinekød i den sidste uge af året samt i den første uge af det nye år.

Den sidste uge af 2021 og den første uge i det nye år bliver også med en slagtesvinenotering på 8,40 kroner hos Danish Crown.

Medarbejderne på slagterierne knokler lige nu for at få de sidste ordrer afsted inden juledagene og det kæmpeskift, der sker i markedet de kommende dage.

- Fra en måned, hvor alle aktører i markedet har stået på tæerne af hinanden for at sikre sig lige præcis de varer, som de skulle bruge, så bliver der stille ved telefonerne fra i dag. Derfor bliver produktionen på vores fabrikker nu omstillet til helt andre ordrer og markeder, så vi kan møde markedet på den anden side af nytår, fortæller Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Ligger i faste rammer

Som det har været tilfældet tidligere år, vil noteringen nu være gældende for de kommende to uger. Det skyldes, at stort set alt salg hen over julen og frem til Hellig Tre Konger allerede ligger i faste rammer.

- Mange af vores store kunder i den sydlige del af Europa holder enten lukket eller kører på nedsat kraft helt frem til Hellig Tre Konger, som er en vigtig mærkedag i de katolske lande. Derfor har vi gennem de sidste måneder haft fokus på at sikre os ordrer, så vi kan holde slagtningen på et højt niveau i en periode, hvor aktiviteten i markedet ellers er begrænset, siger Kasper Lenbroch.

Eksporten ud af Europa er til gengæld ikke påvirket af julen. Efterspørgslen fra Kina er fortsat afdæmpet, mens salget til blandt andet Japan, Sydkorea og Australien er stabilt.

Læs også