Palles blog: Prisforskel mellem dansk og amerikansk svinekød kan gavne i Danmark

Den seneste opgørelse fra det amerikanske landbrugsministerium USDA viser, at lagrene med bacon er på sit laveste siden 2010. Og det kan ses på de amerikanske baconpriser, som er steget til rekord, skriver Agrocom under »Palles Blog«

»Verdens førende eksportnationer er suverænt EU, USA og Canada, så man må forvente, at de høje priser på amerikansk svinekød smitter af på deres eksportpriser på svinekød. Dermed kan det jo vise sig at være en god ide, hvis de danske svinekødssælgere rejser ud og aflægger kunderne til amerikansk svinekød på verdensmarkedet et besøg«, skriver Palle Jakobsen, Agrocom.dk på Palles Blog.

Ifølge Palle Jakobsen så kan det vise sig, at den historisk store prisforskel mellem dansk og amerikansk svinekød vil betyde ordrer, som vil gavne de danske afregningspriser på svinekød.

»I den forbindelse er det vel heller ingen ulempe, at dollaren hamrer op, fordi amerikanerne vil sætte deres renter i vejret. Jeg vil påstå, at vi aldrig har haft så godt et udgangspunkt i konkurrencen på verdensmarkedet, som vi har nu«, skriver Palle Jakobsen.

Ifølge ham er det paradoksalt, at priserne på svinekød i denne del af verden af verden er i bund, og at slagterierne ikke kan se lyspunkter, alt imens at priserne på kyllingekød og oksekød er rekordhøje, og at der er en så stor prisforskel mellem dansk og amerikansk svinekød.

»De høje priser på andet kød og på alt kød på verdensmarkedet har også den konsekvens, at de ikke har samme produktionsbegrænsende effekt, og at vi må forvente, at forbruget af korn fortsætter på et højt niveau globalt set i 2022«, skriver Palle Jakobsen.

Læs også