Kalvenotering har fået et kæmpe løft

Danish Crown Beef har i denne uge hævet noteringen på Dansk Kalv med 90 øre pr. kg, mens noteringen for kalve under 12 måneder får et løft på 40 øre.

Danish Crown Beef kigger nu ind i et af årets store salgsvinduer: den kommende grillsæson. Og det kan mærkes på især noteringen for Dansk Kalv, som i denne uge stiger med 90 øre pr. kg, kg, mens noteringen for kalve under 12 måneder tager et hop på 40 øre pr. kg.

- En ganske anseelig del af grillsortimentet består af kalvekød – og efterspørgslen fra detailhandlen og forbrugerne er allerede nu stor. Så jeg kan med sikkerhed sige, at vi kigger ind i et meget stærkt marked i de kommende måneder, hvor kalvekødet udgør en af hjørnestenene i grillsortimentet, lyder det fra CEO i Danish Crown Beef, Finn Klostermann.

Bred efterspørgsel

Uden for landets grænser står kunderne stadigvæk klar til at aftage dansk oksekød, selvom priserne på europæisk plan har fortsat de foregående uger og måneders stigninger.

- Vi mærker generelt en oprigtig efterspørgsel og lyst til produkterne, som på trods af stigende priser er høj og vedvarende fra de danske kunder, men især også fra eksportmarkederne, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Betalingsvillige spanske kunder lægger fortsat beslag på en stor del af de forfjerdinger og rygge, som forlader Danish Crown Beefs slagterier, mens italienerne – og især Rom – i stor stil byder ind på bagfjerdingerne.

For de danske detailbutikker er det som nævnt produkterne fra grillsortimentet, som kommer til at trække en stor del af læsset i både påskedagene og tiden efter.

- Vi kigger ind i et meget stærkt marked i de kommende måneder

Finn Klostermann, CEO i Danish Crown Beef

Læs også