bannerPos

Danish Crown forventer at slagte søerne op i uge 25

28-05-2020 13:38

Danish Crown er cirka to slagtedage bagud med so-slagtningerne, og nogle leverandører vil opleve at være op til en uge bagud, men i uge 25 regner Danish Crown med at være på omgangshøjde med soslagtningerne igen, efter at et udbrud af corona-virus lukkede for udbeningen på fabrikken WestCrown i Tyskland, så Danish Crown måtte lade so-slagteriet i Skærbæk stå stille i to dage. 

- Det er ærgerligt, og vi beklager selvfølgelig de gener, som det medfører ved vores andelshavere. Lige nu arbejder vi hårdt på at indhente det tabte, før vi går ind i en sommerferieperiode. Derfor yder alle medarbejderne i Skærbæk en stor indsats for at holde kapaciteten så høj som mulig, og det betyder, at vi kommer til at reducere mængden af udsatte søer jævnt over de kommende uger, siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør i Ejerservice.

Slagteriet har en god kapacitet, da medarbejderne har sagt ja til at slagte 2. pinsedag og grundlovsdag, og det betyder, at Danish Crown ved udgangen af uge 23 har reduceret de udsatte til cirka en slagtedag. 

- Vi kommer til at køre på fuldt tryk i de kommende uger, og derfor vil der være behov for øget fleksibilitet både hos medarbejderne, men også hos ejerne omkring eksempelvis afhentning, så derfor håber jeg, at vores ejere vil holde tæt kontakt med Centralplanlægningen og hjælpe med at få mængden af udsatte reduceret i et jævnt tempo, siger Nicolaj Nørgaard.

Tørke i Vesteuropa

Store dele af Sortehavsregionen og Europa har kun oplevet små nedbørsmængder henover foråret, konstaterer Jyske Bank i en afgrødekommentar.

- Imidlertid bidrager tiltrængt nedbør i det sydlige Rusland og Ukraine til en stabilisering af udbytterne, mens tørken fortsætter i det vestlige Europa. Det betyder sandsynligvis, at Rusland for den nye høstsæson har kurs mod at genindtage tronen som topeksportør, efter den europæiske sprint denne sæson. skriver banken.

Også den amerikanske hvede er under pres, lyder meldingen.

Gamle bygninger kræver vedligehold

Selvom landbrugene og de nye staldbygninger bliver større og større, er det vigtigt at bevare de gamle og mindre avlsbygninger som et vidne om landets stolte landbrugstraditioner.

Nyt fodertilskud har ført til friske søer og flere grise

- Når vi får tre grise mere igennem pr. årsso inklusiv de managementmæssige tiltag, så har det værdi. Sådan lyder ordene blandt andet fra en fynsk svineproducent, der i snart et år har tilsat fodertilskuddet EP199 i drægtigheds- og diegivningsperioden.

USDA overrasker prisstærkt

For en gang skyld overrasker det amerikanske landbrugsministerium med en prisstærk WASDE-rapport for blandt andet hvede. Det ser derfor stadig ud til, at hvedeprisen kan gå yderligere op til trods for den igangværende europæiske hvedehøst.

Så er kornhøsten i gang på Sydvestfyn

Som et af de første steder i Danmark tog Henrik Banke og hans far, Jørgen Banke, som tilsammen ejer Ebberup Maskinstation på Sydvestfyn, i dag hul på høst af deres vinterbyg.

Sparker gang i multifunktionel jordfordeling

De første tre projekter med multifunktionel jordfordeling kan nu starte op, efter at Landbrugsstyrelsen har givet tilladelse til tre projekter. I alt forventes det, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

Forudser normal svensk høst

Svenske Lantmännen forudser, at den svenske korn- og oliefrøhøst i år bliver på 6,1 millioner tons, hvilket er på et normalt leje.

Landbruget kræver svar om kloakvandet i Limfjorden

Nu vil landboforeningerne LandboNord, Agri Nord, LandboThy og Landboforeningen Limfjord have klarlagt, hvor mange næringsstoffer, blandt andet kvælstof og fosfor, der er i udledningerne fra kommunerne. Det vil de, efter det er kommet frem, at flere kommuner udleder urenset spildevand direkte i Limfjorden.

Et lille håb om fælles løsninger og intern enighed

På LandboNords generalforsamling, der i år foregik digitalt, lagde formand, Niels Vestergaard Salling, vægt på vigtigheden af fælles løsninger med blandt andre DN, mens der internt i landbruget er brug for fælles fodslag.
Side 1 af 1874 (37477 artikler)Prev1234567187218731874Next