bannerPos

Gode eksporttal giver afgrødepriserne tiltrængt støtte

Peter Arendt

14-05-2019 19:26
På det fysiske afgrødemarked er hvedekøberne nu kommet tilbage ovenpå de seneste ugers ret markante prissvækkelse. Det viser en ny opgørelse over eksporten af afgrøder ud af USA. Det er dog ikke ens betydende med, at vi har set prisbunden endnu. Men risikoen for yderligere prisfald er efterhånden begrænset.

Efter det dyk afgrødepriserne oplevede i forbindelse med fredagens prissvage WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium, over den globale afgrødeforsyning, er der nu pludselig lidt mere prisfaste takter at spore på afgrødemarkedet. Den prissvage rapport er nu endegyldigt blevet indkalkuleret i afgrødemarkedet og nu skal de afgrødehandlende derfor finde ny inspiration.

Vil du læse det hele?

Få 14 dages gratis digital adgang, uden binding

Indtast din e-mail og få tilsendt en adgangskode med det samme

Opret gratis abonnement

Leverer individuelle løsninger til hver landmand

Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Sen sprøjtning i vårsæd til forebyggelse af aks- og strånedknækning

Det anbefales kun at vækstregulere vårsæd, hvis der er en meget frodig vækst. Svampesprøjtning har også effekt mod aks- og strånedknækning.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.
Side 1 af 1542 (30839 artikler)Prev1234567154015411542Next