Hveden fik prisboost

Der var pæne stigninger på hvedemarkedet tirsdag, efter at Egypten afleverede købsordrer på 240.000 tons. Slutpriserne røg op på mellem 235,30 og 237,00 dollars pr. ton, og det markederede en stigning på over tre dollars pr. ton.

Markedet reagerede positivt på de fysisk stigende priser, og kvitterede med nye prisstigninger på hvede fra både USA, Rusland og Europa. Det skriver Jyske Markets i deres afgrødekommentar.

- Prisstigningerne taget i betragtning, er der noget som tyder på, at forsyningsbalancen er strammere end først antaget, og det blev delvist bekræftet i går. Det russiske landbrugsministerium meddelte i går, at de er i gang med at forberede et udkast til et dekret, for at begrænse afgrødeeksporten i perioden fra januar til juni til 20 millioner tons, med det formål at beskytte de indenlandske forsyninger og prisniveau, hedder det i analysen.

Den russiske afgrødeeksport beløber sig i første halvdel af sæsonen til 26,5 millioner tons, og landbrugsministeriet estimerer en samlet eksport for sæsonen på 45 millioner tons.

Læs også