I Kina spiser de dyrt svinekød

Den absolut mest populære ret på menukortet hos kinesiske restauranter er udskæringer af ribben fra svinekød. Med Kinas forbud mod import af tyskproduceret svinekød er prisen for ribben eksploderet i Kina, og det er godt for dansk svineproduktion.

Den kinesiske restaurationsbranche er ligesom restaurationsbranchen i resten af verden i forvejen hårdt ramt på pengepungen, efter at udbruddet af Covid-19 blev en realitet ved årets begyndelse.

I Kina, hvor udbruddet af Covid-19 ironisk nok opstod, er restaurationsbranchen nu blevet ekstra hårdt ramt, efter at der forleden blev pålagt forbud mod import af svinekød produceret i Tyskland.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også