bannerPos

Ingen julefrokoster giver håb om mere oksekødssalg

Danish Crown Beef håber på, at der bliver mere plads til oksekød på tallerkenen, nu hvor der ikke er så mange julefrokoster.
11-11-2020 09:32

Der er ikke mange lyspunkter udenfor landets grænser, når det kommer til markedet for okse- og kalvekød, melder Danish Crown Beef. Men da der ikke er julefrokoster i større omfang, er der håb om, at der bliver mere plads til oksekød i salget.

Markederne i Sydeuropa og Tyskland er fortsat lukket mere eller mindre ned. Det betyder, at salget til restauranter og cafeer igen er gået i stå.

- I Sydeuropa er der ikke nogen, der tør at købe lige nu. Det er ikke et spørgsmål om pris, for forbruget er der ikke i den nuværende situation. I Tyskland er noteringen reduceret igen i denne uge med baggrund i nedlukningen af foodservice den næste måneds tid, så der er ikke mange muligheder udenfor Danmark, som det ser ud lige nu, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Derfor er det i høj grad detailhandlen i Danmark og resten af Europa, der skal afsætte oksekødet.

Konkurrence

- Lige nu har vi et godt salg af især hakkekød i Danmark, hvor vi har et godt samarbejde med alle de danske kæder. Derudover har vi et jævnt salg af de øvrige udskæringer, men ligesom i sidste uge, så er det her, der kommer tilbud på fra udenlandske konkurrenter til meget lave priser, siger Henning Sønnichsen.

Den kommende periode er normalt en tid, hvor markedet for okse- og kalvekød lader grisekødet overtage til julefrokosterne, mens man forbereder sig på den forestående nytårshandel. Med de nuværende restriktioner bliver det dog ikke nødvendigvis en november og december i baggrunden.

- Normalt ville hele den næste uge stå på and, inden grisen tager over igennem november og december, når folk skal til julefrokost, og så bliver det oksekødets tur omkring nytår. Som det ser ud lige nu, er der ikke noget, der hedder julefrokoster i større omfang, så derfor kan der potentielt blive mere plads til os i den kommende tid. Det er ikke sikkert, at det bliver sådan, men i den nuværende situation kigger vi på alle muligheder, siger Henning Sønnichsen.

I denne uge sænkes noteringen for køer og kvier over 16 mdr. med 40 øre pr. kg., men grundet et godt marked for hakkekød, bliver fedmefradraget nedsat med 20 øre til 1,30 kr., så det ikke i samme grad går ud over noteringen for de køer, der normalt går til den produktion.

aldo

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next