Køberne kommer tilbage i afgrødemarkedet

Der har ikke været den store efterspørgsel efter afgrøder hen over sommermånederne. Det er der til gengæld nu, hvor salgs- og høstpresset så småt ebber ud. Det er blandt andet Kina, der udnytter de forholdsvis lave priser for afgrøder og kollapset i dollarkursen til at booke store tonnager fra især USA.

Dagsgraf: CBOT-sojabønner i US-cent pr. bushel
Der er kommet godt gang i efterspørgslen igen på afgrødemarkedet. Den stigende købsinteresse og det aftagende høst- og salgspres kan give lidt støtte til afgrødepriserne i den kommende tid. Allerede nu kommer prisen for sojabønner op på stor efterspørgsel fra Kina.
Dagsgraf: CBOT-sojabønner i US-cent pr. bushel Der er kommet godt gang i efterspørgslen igen på afgrødemarkedet. Den stigende købsinteresse og det aftagende høst- og salgspres kan give lidt støtte til afgrødepriserne i den kommende tid. Allerede nu kommer prisen for sojabønner op på stor efterspørgsel fra Kina.

De ugentlige eksporttal fra USA er en god indikator for, hvordan den generelle efterspørgsel er efter afgrøder ude på verdensmarkedet. De seneste måneder har de ugentlige eksportopgørelser skuffet. Men det har ændret sig med opgørelsen over den amerikanske eksport af afgrøder, der blev offentliggjort torsdag aften. Det var især eksporten af sojabønner, der overgik alle forventninger. Ligeledes var eksporten af hvede ud af USA ogs&

Vil du læse mere?

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Få adgang til Effektivt Landbrug

Allerede abonnent?

Læs også

Korrektion på afgrødemarkedet
Bank: Rapporter om nye udbrud af ASF i Kina
Guldprisen kommer op igen og det er ikke gode tegn
Kinas import af sojabønner er i eksplosiv vækst
Kinas import af sojabønner er i eksplosiv vækst
Spekulanter fortsætter med at købe korn