bannerPos

Nedgang i europæisk og dansk hvedeproduktion i 2020

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
21-02-2020 22:00
Den europæiske sammenslutning for handel med landbrugsprodukter, Coceral, forventer en stor nedgang i den europiske hvedeproduktion i 2020. Blandt andet også her i Danmark.

Den ene nedskrivning af den europæiske hvedehøst i 2020 står nærmest i kø efter den anden. Senest er den europæiske sammenslutning for handel med landbrugsprodukter, Coceral, i denne uge kommet med deres bud på årets europæiske hvedeproduktion. Coceral forventer, at der i Europa samlet set vil blive produceret 137,9 millioner tons hvede i år. Det vil i givet fald være markant under de 145,7 millioner tons hvede, der samlet set blev høstet i Europa i 2019. Det er indtil videre Cocerals første produktionsestimat for 2020 høsten. Derfor er der også stor sandsynlighed for, at produktionen vil blive skrevet yderligere ned, efterhånden som vi nærmer os sommer og høstmånederne. Ikke mindst taget i betragtning at vejret fortsat driller landmænd i det meste af Europa.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Hveden er godt i gang

KWS og BASF har etableret en demonstrationsmark, hvor strategier for vækstregulering og svampesprøjtning vurderes på tværs af seks forskellige sorter.

Regnvåd februar sænker foderudbyttet

Grundet den store vandmængde i februar er der meget vinterhvede, der er ødelagt. Den kommende omsåning med vårbyg betyder større omkostninger og lavere foderudbytte.

De første køer kommer nu på græs

Selvom kalenderen først lige er rykket frem til april, er de første besætninger så småt ved at gøre klar til at lukke køerne på græs. Vinteren har været mild, hvilket mange stedet har givet et stort græslag. Udfordringen bliver nu at få græsset i bund, så snart markerne kan bære.

Fejlklassificering af vandløb er roden til meget ondt

I det følgende opridses roderiet, set fra læserbrevsskribentens side, omkring kriterierne for at klassificere et vandløb som »kunstigt« eller »stærkt modificeret«, hvilket er forudsætningen for en vedligeholdelse, der sikrer imod oversvømmelser.

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.
Side 1 af 1812 (36226 artikler)Prev1234567181018111812Next