Pres på svineeksport til Kina

Der sker ikke nogen ændring i den kommende uges notering for slagtesvin. Dermed er noteringen i næste uge fortsat på 14 kroner pr. kilo, meddeler Danish Crown.

Det skyldes blandt andet, at der opstået en vis usikkerhed om, hvorvidt eksporten til Kina kommer i gear, når ferieperioden omkring det kinesiske nytår er slut. Derimod lader det ikke til, at udbruddet af corona-virus kommer til at opåvirke den kinesiske appetit på svinekød.

-  Udfordringerne vil ligge i om logistikken i Kina over en længere periode bliver påvirket af de forholdsregler, som de kinesiske myndigheder har taget for at bremse smittespredningen. Indtil videre laster vi fortsat op i både Danmark og Tyskland. Vi har ordrer til vores faste kinesiske kunder og en pæn eksport til andre lande i Asien, så indtil videre er der ro på hos os, siger global salgsdirektør i Danish Crown Pork, Lars Albertsen.

I Europa har priserne langt hen ad vejen fundet et nyt niveau efter januars prisfald. På grund af en lavere eksport ud af Europa lige nu, er der dog fortsat et vist pres på priserne på forender. Det skyldes blandt andet, at der har været et der  har været en lavere eksport ud af Europa. ,Der er dog fortsat et vist pres på priserne på forender

- Det der kan komme til at lægge pres på priserne lige nu er, at en del aktører i markedet enten er løbet tør for ordrer til Kina, eller er tæt på det. Derfor stiger udbuddet af fersk kød i Europa. Omvendt kom vi fra en situation, hvor udbuddet var meget lavt, så indtil videre er det til at håndtere, siger Lars Albertsen.

Mens salget til Kina som nævnt er trægt i øjeblikket, så er der en god afsætning til blandt andet Japan og Australien.

Læs også