bannerPos

Svinenoteringen falder med 30 øre

Der er stort set intet salg til foodservice-segmentet i øjeblikket, lyder det i en markedsberetning fra Danish Crown. Arkivfoto
26-03-2020 15:21

Danish Crown sænker svinenoteringen med 30 øre til 13,70 kroner pr. kg.

Priserne siver, men der er ingen panik i markedet, understreger Danish Crown, der i går annoncerede, at svinenoteringen falder med 30 øre fra på mandag. Dermed er noteringen for et slagtesvin 13,70 kroner pr. kg.

Danish Crown understreger i sin markedsberetning, at det fortsat lykkes for koncernen at holde forsyningskæderne i gang til trods for de omfattende myndighedsinitiativer i Europa for at begrænse spredningen af Corona-virus..

- Vi oplever i et vist omfang forsinkelser ved nogle grænser, men det accepterer vores kunder i den her situation. Alle har fokus på at opretholde forsyningen til supermarkederne, hvor efterspørgslen er øget, så der er en høj grad af fleksibilitet i øjeblikket, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Mange ting spiller ind

Alligevel er priserne sivet på nogle delstykker, fordi aktiviteten samlet set er under pres, fortæller Lars Albertsen.

- Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind. Først og fremmest er der stort set intet salg til foodservice-segmentet, og så er priserne på hele skinker faldet, fordi der mangler udbeningskapacitet nogle steder i Europa. Det forventes også, at turistsæsonen i Sydeuropa vil blive påvirket negativt. Omvendt er der lige nu et rigtigt godt salg af bacon til detailhandlen i Storbritannien, men priserne udhules til dels af et større fald i kursen på britiske pund.

- Situationen gør, at mange af vores varer skal finde nye veje rundt i Europa i et marked, hvor forudsætningerne hele tiden ændrer sig. Det giver lidt bump på vejen, men når vi tager de udfordringer i betragtning, som hele Europa lige nu står overfor, så er jeg fortrøstningsfuld, for der er på ingen måde panik i markedet, og jeg føler, vi er rigtigt placeret, siger Lars Albertsen.

På den positive side er der fortsat en jævn eksport til både Kina og det øvrige Asien.     

Søer slagtet op

Danish Crown oplyser, at har været en god slagtning i denne uge på slagterierne, og det betyder, at der udsættes omkring 5.000 grise til uge 14 mod forventede 10.000.
 
Det forventes, at der vil blive behov for at fremrykke omkring 15.000 grise fra uge 15.
 
For søernes vedkommende er der slagtet op, og kapaciteten tilpasses ud fra tilmeldingen.
 
 

Mindst 10 år fra laboratoriefremstillet mælk

Meget tyder på, at der er et stort marked for mælk produceret uden køer. Der går dog mindst 10 år, før det kan laves, vurderer seniorforsker.

Naturlighed eller laboratoriekød?

Flere firmaer er allerede i stand til at fremstille kød i et laboratorium. Succesen kommer dog i høj grad til at afhænge af, hvilken historie forbrugerne vil have, og om man kan finde en erstatning for det kalveserum, der i dag er nødvendig for at lave kunstigt kød.

Mulighed for tilskud til slagtesvinestalde

Har du byggeplaner, kan du få tilskud til nye slagtesvinestalde i 2020. Der er afsat 85 mio. kroner til modernisering af nye stalde, og ifølge Seges Svineproduktion, så rækker puljen til etablering af op til 90.000 stipladser.

Tjener ekstra penge på løntørring med to mobiltørrerier

Landmand fra Langeland reddede 160 hektar hvede i en våd høst med et Turbodan-mobiltørreri, som tørrede kornet ned fra 30 procent vand. Senere har han anskaffet et tørreri mere af samme type.

Maskinstationerne kører for fuld kraft på trods af coronavirus

Der er nogle brancher, hvor arbejdet fortsætter stort set som normalt trods coronavirus. På maskinstationerne oplever de ikke at være bremset - tværtimod. Arbejdsopgaverne er mange, og der bliver arbejdet hårdt.

- Vores medarbejdere er heldigvis virkelig gået til den

Til trods for aflysninger af en lang række kurser og arrangementer, så kører rådgivningen på Sjælland videre så normalt som muligt også i de næste måneder, siger Torben Hansen, formand for VKST og Gefion.

Sådan får du solceller på marken

Der er rift om de arealer, som kommunerne udpeger til solcelleanlæg. Men der er flere måder at få sit projekt frem i køen, vurderer solcelle-rådgiver.
Side 1 af 1814 (36276 artikler)Prev1234567181218131814Next