Tysk smågrisenotering rører sig ikke

Selvom den tyske slagtesvinenotering er faldet med 8 eurocent før jul, er smågrisemarkedet fortsat i balance. Nord-West-notering er uændret.

Den tyske notering for smågrise, Nord-West noteringen, er uændret 71,00 euro i denne uge. For 8-kilos grise er noteringen ligeledes uændret 46,60 euro. At noteringen er uændret skal ses i lyset af, at den tyske slagtesvinenotering fald med 8 eurocent før jul.

Fra Danske Svineproducenter lyder det i en analyse, at den tyske omsætterorganisation VEZG betegner udbuddet på smågrisemarkedet som lille og efterspørgslen som god.

- Med hensyn til markedssituationen på slagtesvinemarkedet tør organisationen imidlertid ikke hæve deres smågrisenotering. På den anden side er det lidt opsigtsvækkende, at Porc-Ex forhøjede deres smågrisenoteringer med hele 30 kroner i torsdags. Det afspejler, at nogle markedsinteressenter fortsat er meget optimistiske vedrørende den videre prisudvikling på smågrisemarkedet, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Her lyder det også fra, at efter helligdagene i forbindelse med jul og nytår er det tyske slagtesvinemarked under pres. Der er opstået en udbudspukkel, som nu skal afvikles i de kommende slagteuger.

- Det tyske slagtesvinemarked er p.t. fortsat et købers marked, hvor slagterierne bestemmer, hvornår hvilke slagtesvin kan leveres. Statistisk set er den tyske slagtesvinenotering typisk forholdsvis stabil i januar måned. De første (prispositive) impulser kommer sædvanligvis tidligst i februar måned efter det kinesiske nytår, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge også vil være uændret 71,00 euro (566 kr. inkl. vægtregulering).

Læs også