bannerPos

Tysk smågrisenotering rører sig ikke

Fra Danske Svineproducenter lyder det i en analyse, at den tyske omsætterorganisation VEZG betegner udbuddet på smågrisemarkedet som lille og efterspørgslen som god.
06-01-2020 14:10

Selvom den tyske slagtesvinenotering er faldet med 8 eurocent før jul, er smågrisemarkedet fortsat i balance. Nord-West-notering er uændret.

Den tyske notering for smågrise, Nord-West noteringen, er uændret 71,00 euro i denne uge. For 8-kilos grise er noteringen ligeledes uændret 46,60 euro. At noteringen er uændret skal ses i lyset af, at den tyske slagtesvinenotering fald med 8 eurocent før jul.

Fra Danske Svineproducenter lyder det i en analyse, at den tyske omsætterorganisation VEZG betegner udbuddet på smågrisemarkedet som lille og efterspørgslen som god.

- Med hensyn til markedssituationen på slagtesvinemarkedet tør organisationen imidlertid ikke hæve deres smågrisenotering. På den anden side er det lidt opsigtsvækkende, at Porc-Ex forhøjede deres smågrisenoteringer med hele 30 kroner i torsdags. Det afspejler, at nogle markedsinteressenter fortsat er meget optimistiske vedrørende den videre prisudvikling på smågrisemarkedet, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Her lyder det også fra, at efter helligdagene i forbindelse med jul og nytår er det tyske slagtesvinemarked under pres. Der er opstået en udbudspukkel, som nu skal afvikles i de kommende slagteuger.

- Det tyske slagtesvinemarked er p.t. fortsat et købers marked, hvor slagterierne bestemmer, hvornår hvilke slagtesvin kan leveres. Statistisk set er den tyske slagtesvinenotering typisk forholdsvis stabil i januar måned. De første (prispositive) impulser kommer sædvanligvis tidligst i februar måned efter det kinesiske nytår, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge også vil være uændret 71,00 euro (566 kr. inkl. vægtregulering).

Majsen skal hurtigere op af jorden

Hos Landbo Limfjord har man både i år og sidste år set alt for lav fremspiringsprocent i mange majsmarker. Starthjælp via biobejdsning kan være en af nøglerne til at løse problemet, mens tommelfingerreglen om otte graders varme i jorden som startskud til majssåning også bør tages op til revision.

Danske virksomhedsgiganter går til kamp mod madspild

Flere af Danmarks førende virksomheder går nu til kamp mod madspild under aftalen Danmark mod Madspild. Det glæder fødevareminister Mogens Jensen.

Seges går online med ny haleguide

Seges Svineproduktion har udviklet en guide, som skal gøre det nemmere at producere grise med hele haler.

Arla havde 1.500 medarbejdere på kompetenceudvikling

Til årets udgave af Learning Week hos Arla deltog mindst 1.500 medarbejdere verden over hos virksomheden i oplæg om alt lige fra bæredygtighed til mindfullness. Og det var vigtigere end nogensinde, mener Helle Petersen, der er landedirektør hos Arla Danmark.

- Der mangler »manpower«

Kommunerne mangler ressourcer til at få ført vådområdeprojekter ud i livet, og systemet er for bureaukratisk, lyder det fra Søren Madsen, projektleder i Næstved Kommune, der til daglig arbejder med vådområdeprojekter.

- Vi skal have flere grise med krølle på halen

Svineproducent Joachim Clausen fra Ledbjerggaard ved Sorø har siden juli 2018 produceret grise med hele haler i forbindelse med et demonstrationsprojekt under Seges Svineproduktion. Erfaringerne er så positive, at haleklipperen forbliver på hylden her efter projektets afslutning.

Vækster med millioner: Samson sætter ny omsætningsrekord

Samson leverer grønne tal på top- og bundlinje, og bevarer optimismen for fremtiden trods et usikkert marked.

Spekulanterne satser stadig på optur til afgrødepriserne

De spekulative amerikanske kapitalfonde udbygger deres købspositioner i afgrødefutures, til trods for den igangværende høst i USA. De spekulative amerikanske kapitalfonde satser især på, at prisen for sojabønner skal op. Det forventer jeg også. Men på den korte bane må vi forvente en nedadgående priskorrektion på afgrødemarkedet.
Side 1 af 1931 (38614 artikler)Prev1234567192919301931Next