bannerPos

Tysk smågrisenotering rører sig ikke

Fra Danske Svineproducenter lyder det i en analyse, at den tyske omsætterorganisation VEZG betegner udbuddet på smågrisemarkedet som lille og efterspørgslen som god.
06-01-2020 14:10
Selvom den tyske slagtesvinenotering er faldet med 8 eurocent før jul, er smågrisemarkedet fortsat i balance. Nord-West-notering er uændret.

Den tyske notering for smågrise, Nord-West noteringen, er uændret 71,00 euro i denne uge. For 8-kilos grise er noteringen ligeledes uændret 46,60 euro. At noteringen er uændret skal ses i lyset af, at den tyske slagtesvinenotering fald med 8 eurocent før jul.

Fra Danske Svineproducenter lyder det i en analyse, at den tyske omsætterorganisation VEZG betegner udbuddet på smågrisemarkedet som lille og efterspørgslen som god.

- Med hensyn til markedssituationen på slagtesvinemarkedet tør organisationen imidlertid ikke hæve deres smågrisenotering. På den anden side er det lidt opsigtsvækkende, at Porc-Ex forhøjede deres smågrisenoteringer med hele 30 kroner i torsdags. Det afspejler, at nogle markedsinteressenter fortsat er meget optimistiske vedrørende den videre prisudvikling på smågrisemarkedet, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Her lyder det også fra, at efter helligdagene i forbindelse med jul og nytår er det tyske slagtesvinemarked under pres. Der er opstået en udbudspukkel, som nu skal afvikles i de kommende slagteuger.

- Det tyske slagtesvinemarked er p.t. fortsat et købers marked, hvor slagterierne bestemmer, hvornår hvilke slagtesvin kan leveres. Statistisk set er den tyske slagtesvinenotering typisk forholdsvis stabil i januar måned. De første (prispositive) impulser kommer sædvanligvis tidligst i februar måned efter det kinesiske nytår, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge også vil være uændret 71,00 euro (566 kr. inkl. vægtregulering).

Trump lover guld og grønne skove

Den amerikanske præsident Donald Trump lover i en udtalelse søndag, at handelsaftalen med Kina, vil komme til at gavne amerikanske landmænd økonomisk.

Sparekasse får hård kritik af tilsyn

Den Jyske Sparekasse tager for store risici, og kontrolfunktioner er for dårlige, mener Finanstilsynet i en tilsynsrapport.

Fødevarestyrelsen laver grov fejl på andeslagteri

Andeslagteriet Dan Duck blev hængt ud i Ekstra Bladet efter stor fejl i en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen, der fejlagtigt beskyldte medarbejderne for dårlig håndhygiejne.

Udsigt til rekordmange omlægningstjek i 2020

Økologisk Landsforening glæder sig over, at Økologifonden har gjort det muligt at tilbyde omlægningstjek til endnu flere i 2020 end nogensinde før

Gave eller arv kan blive modtagers særeje

Det er fortsat muligt for gavegiver eller arvelader at bestemme, at gaven eller arven skal være modtagerens særeje. Men reglerne om sammenblanding af formueformer ved erhvervelsen er ændret væsentligt, påpeger Seges i et nyt notat.

Økonomi i besætningens holdbarhed

Der er økonomi i besætningens holdbarhed - typisk 17-18 øre i fremstillingspris fra de mest holdbare til de mindst holdbare, vurderer Seges.

Godt med endnu en spiller på markedet

Økologikonsulent Helge Lund, KHL, ser positivt på de nye muligheder, udviklingen af planteprotein giver danske økologiske landmænd og glæder sig over en ekstra mulighed for afsætning.

Roundup er et fornuftigt valg for både mennesker og miljø

Også uden for landbrugets kredse undrer man sig over debatten om glyphosat. - Påstandene om, at Roundup er skadelig for vores sundhed, miljø og klima bygger på et tvivlsomt grundlag, og debatten synes infiltreret af følelser og skræmmekampagner frem for videnskab, skriver læge Ida Donkin i denne uge i Berlingske.
Side 1 af 1748 (34943 artikler)Prev1234567174617471748Next