Vandingsmaskiner og trafiksikkerhed

Vejtrafik og vandingsmaskiner kan være problematisk – og kan skabe farlige situationer

Mange bilister oplevede det – ikke mindst sidste sommer – når turen gik ud på vejene på landet – vandingsmaskiner, der kørte på højtryk i tørken, og mange steder sendte vandsprøjt og pludseligt ”regnvejr” ud over vejene.

Og det er ikke uden problemer, når en bilist pludselig overraskes af uventet vand fra en vandingsmaskine.

Sidste år oplevede man flere steder i landet bilister, der reagerede prompte, når de blev overraskede af en vandingsmaskine. Èt af de steder var, ifølge DR Midt/Vest, hos Midt- og Vestjyllands politi, hvor man fik flere opringninger sidste sommer.

Og hos politiet fortæller man, at det kan give nogle farlige situationer, hvis man som bilist på en solrig sommerdag pludselig kører igennem en byge fra en vandingsmaskine. Når vandet rammer bilen og vejen foretager bilisterne nemlig instinktivt og otte et uforudset retningsskift eller bremser op for at undgå vandet. Og det kan skabe farlige situationer.

Rent lovmæssigt er der ingen tvivl – det er ulovligt, når landmændenes vandingsmaskiner vander ud på vejene, men generelt opfordres landmænd og bilister til gensidig forståelse.

Læs også