Pöttinger har opdateret Vitasem-såmaskinerne

De mekaniske Vitasem-såmaskiner fra Pöttinger har fået 25 procent mere tankkapacitet og et forenklet kalibreringssystem.

Sammenlignet med de tidligere modeller er tankkapaciteten øget med op til 25 procent. Dette giver en større såsædskapacitet, der giver færre påfyldninger.

Den rummelige tragts åbning gør det nemmere at fylde maskinen med store sække, og en stor platform sikrer et sikkert arbejdsområde. Vitasem-såmaskinerne fra Pöttinger tilbydes i arbejdsbredder fra 2,5 til 4,0 meter og kan kombineres med en række forskellige redskaber.

Ekstra tilvalg omfatter intern belysning i tragten, arbejdslamper, pressehjul og jævningstænder.

Nemmere kalibrering

En betydelig forbedring er sket i kalibreringsmetoden. Den nye procedure forbedrer betjeningens bekvemmelighed markant, idet opsamlingsbakkerne nu er synlige fra maskinens side, hvilket gør det let at identificere og rette fejl hurtigt. Justeringer foretages nemt fra venstre side af maskinen.

Den traditionelle mekaniske kalibrering udføres ved at dreje på et håndtag, og antallet af drejninger vises på en skærm. En lydalarm notificerer brugeren, når de sidste fem drejninger nærmer sig.

For såmaskiner udstyret med mekanisk måling tilbydes et elektrisk kalibreringssystem som ekstraudstyr, som gør betjeningen af Vitasem så bekvem som maskiner, der bruger et elektrisk måledrev, styret af trykknapper.

Læs også