Binder baller med standard 750 mm wrapfolie

Kuhn VBP 3100-serie rundballepressere med variabel ballekammer kan nu både binde og wrappe ballerne med almindelig standard 750 mm wrapfolie. Det giver både forbedret ensilagekvalitet, besparelse på folieforbruget, mindre spild og enklere affaldshåndtering.

Kuhn VBP 3100-serien af rundballepressere med variabel ballekammer og integreret wrapper kan nu fås med wrapfoliebinding. Vel at mærke præcis samme type standard 750 mm wrapfolie, som efterfølgende anvendes til wrapningen.

Kuhn Twin-reel-foliebindingssystem, som det kaldes, er gennemprøvet og har hidtil kunnet fås på Kuhns fastkammer rundballepressere med integreret wrapper.

Fordelene er ikke til at tage fejl af. Først og fremmest, når der skal ryddes op efter fodring med wraphø eller ensilage. Nu kan al plasten fjernes og afleveres i samme fraktion til genbrug, hvilket er en stor lettelse i praksis.

Bedre og billigere

Det patenterede Kuhn Twin-reel-foliebindingssystem anvender to helt almindelige 750 millimeter wrapfolieruller i modsætning til andre filmbindingssystemer på markedet, der fortsat skal have to slags, plastruller med i marken, nemlig strækfilmen til wrappefunktionen og den dyrere brede film til bindefunktion.

Ved at anvende standard wrapfolie med den velkendte strækegenskab til binding, opnås yderligere fordele, at ballen allerede i bindefunktionen giver strammere og mere kompakt indpakkede baller.

Foliebindingsomkostningerne kan reduceres helt op til 37 procent og intervallerne mellem skift af filmruller til binding øges op til 30 procent.

En oplagt fordel er at der kun skal indkøbes en slags plastfilm, nemlig samme slags strækfilm, som bruges til selve wrapningen. Disse ruller vejer mindre og er derfor lettere at håndtere for traktorføreren, når der skal skiftes.

Første maskine er solgt

Den første VBP-rundballepresser med wrapfoliebinding til kommende sæson er allerede solgt, og vi ser frem til at få maskinen med disse nye detaljer ud at køre, siger Robert Vemmelund, produktchef hos Kuhn-importøren, MI (Maskinhandler Indkøbsringen).

- Med det nye bindingssystem med almindelig wrapfolie, får man en presser, der er designet til at udføre arbejde af høj kvalitet, stor fleksibilitet og effektivitet, hvilket giver værdi for brugeren, påpeger produktchefen.

Læs også

Weidemann-service på plads på Bornholm
Mertz bliver Pronar-importør
Claas og Datalogisk lancerer funktion til dataudveksling
Claas tilbyder »Try and Buy«-koncept
Den første af den største til mælkeproducent i Himmerland
Otte meter bred gyllenedfælder fra Gøma