Claas og Datalogisk lancerer funktion til dataudveksling

Et samarbejde mellem Claas og Datalogisk omkring dataudveksling betyder, at data fra Claas-maskinen kan hentes direkte over i Næsgaard Markkort-programmet, og markkortet kan uploades i Claas Telematics.

Claas og Datalogisk lancerer en ny funktion omkring dataudveksling, der giver kompatibilitet og et let og hurtigt dataflow på bedriften.

- Vi hører tit landmænd spørge om, hvorfor de forskellige softwareprogrammer dog ikke snakker sammen og er mere kompatible, så at muliggøre den slags dataudveksling i samarbejde med Claas er helt klart en vigtig del af vores udviklingsarbejde, fortæller Per Andersen fra Datalogisk.

- Med dataudvekslingen kommer også en mere smidig og effektiv arbejdsproces, som har en positiv indvirkning på, om landmanden rent faktisk benytter sig af tilgængelig data – data som i sidste ende kan føre til et mere lønsomt arbejde og udvikling af planteavlen.

Direkte fra maskine til markkort

Brugere af Næsgaard Markkort har i forvejen markgrænser liggende elektronisk, som nu fremover let kan uploades til Claas Telematics, hvilket gør, at kunden får fuldt udnytte af sin automatiske dokumentation på maskinen.

- Den store fordel er, at kunden kan overføre sine data fra maskinen direkte til Næsgaard Markkort, hvor han efterfølgende kan arbejde med hans udbyttedata, fortæller Henrik Bach Jensen fra Danish Agro Machinery.

- Derfor er det væsentligt tidsbesparende, at han ikke manuelt først skal trække sine data ud fra Telematics, men at det kører automatisk direkte til Næsgaard Markkort.

Data samlet et sted

Med forbindelsen mellem Næsgaard og Claas kan udbyttedata fra mejetærskeren hentes over i markkortet under og efter høst ved bare et klik i programmet. Så er alle høstdata samlet ét sted, og det gør den opfølgende anvendelse af høstdata en hel del nemmere. På markortet ses for eksempel hvor meget, der er høstet hvor i marken, og dette kan sammenlignes med andre års udbytter.

Med udbyttedata i markkortet er der god basis for at udarbejde tildelingskort til for eksempel udsæd eller gradueret kvælstoftildeling, det vil sige arbejde mere præcist i marken. 

Det er også muligt at uploade sit markkort med definerede markgrænser og således anvende disse i markarbejdet.  

 

 

Dataudveksling

  • Næsgaard Mark og Markkort er mange landmænds markstyringsprogram, udviklet af Datalogisk

  • Claas Telematics er et digitalt dataoverførselssystem, som løbende kan bruges til at hente og få dokumenteret arbejdsdata, kørespor og udbyttedata på Claas-mejetærskere, finsnittere og traktorer, der er udstyret med det. Alle data overføres via mobilnettet fra maskinerne til serveren, hvor de behandles og gemmes til tildelingskort i markstyringsprogrammer

Læs også

Traktorsalget er status quo
Ny Scantruck-forhandler på Grønland udvider
Nyt dækforsøg skal kortlægge effekten af VF-dæk
Valtra vinder iF Design Award
Maskinhandler planlægger massive investeringer
Pronar på plads i Danmark