Valtec bliver Pöttinger-forhandler

Den store Valtra-forhandler, Valtec, med afdelinger i Gravens og Skanderborg, bliver nu forhandler af Pöttingers maskinprogram.

Valtec har stadigt stigende fokus på landbrugssegmentet, uden at firmaet af den grund mindsker indsatsen overfor skovbruget og salget af specialbyggede traktorer. Senest har maskinforretningen med succes taget Krampes store vognprogram ind i sortimentet, og nu indleder Valtec et samarbejde med Pöttinger om salg og service af Pöttingers store maskinprogram af jordbearbejdnings- og græsmaskiner. Forhandlingen gælder både afdelingen i Gravens og afdelingen i Skanderborg.

- Med Pöttinger i begge afdelinger får vi mulighed for at opnå de synergier, der altid er i, at flere forretninger kan dele demomaskiner, lagerenheder og viden. Og samtidigt kan vi hurtigt bygge et godt reservedelslager op, så vi kan servicere eksisterende og nye kunder, siger administrerende direktør Jan Garder fra Valtec.

Valtra sælger traktorer fra 75 til 405 hk med mange forskellige transmissionstyper og udstyrspakker. Det giver stor variation i kundetyperne, for Valtra dækker rigtigt mange kundesegmenters behov. Samme bredde finder man hos Pöttinger, der for eksempel udbyder slåmaskiner fra 2,2 meter til komplette butterfly-opsætninger med godt 11 meters arbejdsbredde eller tallerkenharver fra tre til ti meter.

Et godt match

- Vi kommer til at dække stort set alle kunders behov for traktorer og redskaber indenfor jordbearbejdning og græshøst. Det glæder vi os meget til, for vi vil gerne være lige så gode til at servicere landbruget, som vi allerede er det til skovbruget, siger salgschef Knud Rughave fra Valtec, der mener, at Valtra og Pöttinger er et perfekt match.

Jan Garder og Knud Rughave ser frem til samarbejdet med Pöttinger, hvor der er en innovativ virksomhedskultur med korte kommandoveje og god kontakt mellem markedet og fabrikken.

- Vi har allerede et frugtbart samarbejde med flere Valtra-forhandlere i Danmark og med Valtecs store salgs- og servicestyrke kan kunderne både få god rådgivning i salgsfasen og den nødvendige servicebackup efterfølgende, så de er i gode hænder, siger salgschef for Pöttinger, Lars Andreasen.

Læs også