Pöttinger snittervogne op til 500 hk

På et pressemøde i dag introducerede Pöttinger en helt ny serie af Jumbo-7000-seriesnittervogne. Jumbo 7000-serien består nu af tre modeller fra 38 til 54 kubikmeter kapacitet og flagskibsmodellen 7540 har samme kapacitet som selvkørende snitter.

Pöttinger lancerer nu tre helt nye Jumbo-snittervogne i 7000-serien. Flagskibsmodellen i serien, model 7540, er bygget til en traktoreffekt op til 500 hk. Alle tre snittervogne har en række spændende patenterede innovationer som en ny intelligent frontplade på snittervognen, som muliggør en ekstrem hurtig aflæsning. Alle Jumbo-snittervognene har fået et visuelt nyt look.

Jumbo 7380 har en kapacitet på 38 kubikmeter, Jumbo 7450 har 45 kubikmeter og flagskibsmodellen 7540 har 54 kubikmeter.

Der er især lagt vægt på et moderne og nyskabende drevkoncept. Drevet har en tosidet vidvinkel-PTO uden kobling og drives af et powerbelt (remme). Via et vinkel-/planetgear i rotordrevet overføres kraften optimalt til rotoren. Powerbeltet sørger for en optimal kraftoverførsel under alle anvendelsesbetingelser. Det sikrer en rolig kørsel og en god affjedring under forskellige arbejdsopgaver og skåner samtidig teknikken samt reducerer vedligeholdelses- og slidomkostninger.

Høj materialekvalitet

På pressemødet i Østrig blev de nye Jumbo-snittere demonstreret og høstmaterialet blev leveret med perfekt struktur. Med det kortsnittende snittesystem PowerCut med 48 asymmetrisk placerede knive og en teoretisk snitlængde på 34 mm opnås en optimal foderkvalitet.

Til at sikre et rent foder sørger en syv-rækket, styret pendul-pickup med en arbejdsbredde på 2,3 meter, der giver en høj kapacitet og en ren materialeopsamling, uden tab i én arbejdsgang. Pickuppens nye hydraulisk regulerbare drev tilpasser automatisk omdrejningstallet til kørehastigheden for en ren opsamling. Foderet klemmes ikke i stykker i længderetningen og resultatet er en perfekt snittekvalitet.

Pickuppen har højderegulering som standard, hvilket holder det store åbningstværsnit mellem pickup og trækstang konstant og sikrer et maksimalt flow under hele opsamlingen. Via kurvebanestyringen opsamler de efterløbende styrede fjedre materialer, løfter det op og overfører aktivt og med tilpasset omdrejningstal til rotoren. Materialet klemmes ikke i stykker i længderetningen, hvilket påvirker snitkvaliteten positivt.

Som en hjælp til føreren ved smalle indkørsler til markerne fås hydraulisk udklapning af pickuphjul som ekstra udstyr.


" src="https://www.youtube.com/embed/" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen>

Aflæsning på under ét minut

75 procent af rotorbredden er udstyret med nyt slidstærkt stål, som sikrer højere slidbestandighed i de belastede områder. Det giver 25 procent længere levetid og med det nye drevkoncept til aflæsning øges det med en tredjedel, således at aflæsningstiden er reduceret til mindre end et minut.

Den bevægelige frontplade giver en betydelig mervolumen på 4,3 kubikmeter ved samme vognlængde. Snittervognen bliver dermed langt mere kompakt. Og dermed mere manøvredygtig på små arealer og veje.

Til læsning kan der vælges mellem tre foruddefinerede indstillinger, som dækker fra lette laster over mellem komprimering til høj komprimering. Det gør det muligt at tilpasse optimalt til forskellige typer af foder, tørstofprocent og fyldegrad.

Jumbo-snittervognene kan også bruges som grøntvogn eller andre græsafgrøder. Ved at afmontere pickuppen øges transportkapaciteten hurtigt og nemt. Den nyudviklede vognpresenning lukker godt af for transportgodset og sikrer det under transport på vejen.

" src="https://www.youtube.com/embed/" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen>

Læs også