85.000 kvadratmeter entreprenørmateriel var linet op i Herning, hvor omkring 120 udstillere viste det nyeste grej af entreprenørmaskiner frem for entreprenør- og anlægsbranchen.
Mere end 120 virksomheder udstillede på Entreprenør & Håndværk 2021 (E&H-messen) alt det nyeste maskineri indenfor entreprenørmateriel til entreprenør- og anlægsbranchen samt branchens beslutningstagere. Udstillingen var arrangeret af brancheforeningen Maskinleverandørerne og MCH Messecenter Herning.
Den store entreprenørmesse spredte sig over 85.000 kvadratmeter, og de besøgende fik udover at se på maskiner også mulighed for at opleve maskinerne i aktion. Havde de besøgende lyst til at prøve kræfter med maskinerne, var der også mulighed for det på en testbane, hvor flere udstillere stillede dozere, tromler, læssemaskiner og dumpere til rådighed, så de besøgende kunne afprøve maskinerne i deres rette element.
Branchen er i vækst
Der bygges som aldrig før i Danmark, og specielt store offentlige anlæg har buldret frem i de senere år, også under coronakrisen, hvor der har været sat ekstra turbo på anlægs- og byggebranchen. Der er flere store anlægsbyggerier planlagt de kommende år.
Hos S.D. Kjærsgaard A/S (SDK) er entreprenørbranchen en vigtig del af SDK-koncernen, der er importør af Case Construction-entreprenørmateriel.
- Som importør af Case Construction har vi fået mulighed for at have et landsdækkende salg og servicenet til hele entreprenørbranchen med de produkter, vi tilbyder, siger maskinhandler og ejer af SDK, Palle Kjærsgaard, og fortsætter:
- Vi har netop afsluttet vores finansår pr. 30. september og på gravemaskinesalg fra ni ton og opefter er vores omsætning steget med 73 procent i finansåret, og alt i alt er vores omsætning steget med 25 procent af entreprenørmateriel i sidste finansår, men det skal ses i lyset af, at entreprenørbranchen har været gunstigt de sidste par år, og markedet har været i vækst for entreprenørmateriel, forklarer han.
Store anlægsinvesteringer på vej
- De næste par år venter jeg også, at markedet vil være stigende set i lyset af de store trafikforlig, der er indgået, blandt andet Femern, Limfjordstunnellen, klimainvesteringer, kloakseparering og en masse andre ting, som ligger og venter. Det kræver mange maskiner, siger han.
- Vi satser på to markeder. Landbrug er det Case IH Agriculture, hvor vi sælger traktorer, mejetærskere og pressere. Vi sælger ikke redskaber, sprøjter, såmaskiner eller gyllevogne, hvorimod på entreprenørsiden har vi valgt at være fullline med hovedproduktet Case Construction, og derudover har vi eneforhandling af Dieci-, Promove- og Mikasa-maskiner samt Akcela-smøreolieprodukter i Danmark.
SDKs omsætning er ligeligt fordelt mellem salg og service af entreprenør- og landbrugsmaskiner. SDK har afdelinger i Vrå, Frejlev, Hornslet, Karlslunde og Bornholm. Virksomheden sælger primært større entreprenørmaskiner, og det marked udgør cirka 20 procent, hvor SDK har en markedsandel på 10 procent af det marked. SDK sælger omkring 200 nye entreprenørenheder om året, og totalmarkedet i Danmark for nye entreprenørmaskiner er 4.000 til 4.500 maskiner årligt.