Nydesignet Weidemann-minilæsser

Den kendte minilæsser Weidemann 1240LP bliver nu lanceret i en ny udgave med blandt andet en gennemkørselshøjde på under to meter uden man skal klappe førerbeskyttelsestaget ned.

Den kendte minilæsser Weidemann 1240LP bliver nu lanceret i en ny udgave med blandt andet en gennemkørselshøjde på under to meter, uden man skal klappe førerbeskyttelsestaget ned.

Alle de kendte features fra Weidemann 1240LP er grundlæggende overført til den nye Weidemann 1260LP. Blandt andet lav konstruktionshøjde og lavt tyngdepunkt ligesom gennemkørselshøjden på under to meter.

Normalt drives en Weidemann i Hoftrac-serien enten af et hydrostatisk drev med kardanaksel, fordelergear og aksler eller af et hydraulisk/hydrostatisk drev via oliemotorer på akslerne.

På den nye 1260LP-minilæsser har Weidemann valgt et andet drevkoncept. Ved det såkaldte Direct Wheel Drive (dwDrive) er der monteret fire hjulnavsmotorer direkte på hjulene. Det vil sige, at der sidder en motor på hvert enkelt hjul, der driver hjulet separat.

Transporteres på en 3,5 ton anhænger

Hjulnavsmotorerne drives i den forbindelse af en kørehydraulikpumpe, hvorved der ikke opstår mekaniske tab. Hjulnavsmotorerne er desuden beskyttede mod trykspidser gennem en højtrykssikring. En eftersugning mellem hjulnavsmotorerne forhindrer derudover, at de udvendige motorer løber tør ved kørsel i sving.

Derudover kan 1260LP-modellen på grund af sin lave driftsvægt på 2.100 kg og de kompakte mål nemt transporteres til andre arbejdssteder på en 3,5 ton anhænger.

Læs også