God transition i Nexø

Overtagelsesforretningen, der har gjort Nexø Smede- og Maskinforretning til Røstofte Maskiner afdeling Bornholm, er nu vel overstået.

Der er rigeligt at lave for medarbejderne hos Røstofte Maskiner i Nexø, selvom leverancerne af maskiner kan være vanskeligere i år. Foto: Henning K. Andersen

Ved årsskiftet blev Nexø Smede- og Maskinforretning overtaget af Røstofte Maskiner, men »veteranen« Bent Christensen blev alligevel hængende i butikken i en overgangsperiode. Og formålet var klart.

- Hverdagen har ændret sig drastisk siden årsskiftet. Men med udgangen af marts stoppede jeg helt, og nu skulle det hele gerne køre på skinner, siger den afgående forretningsindehaver.

Bent Christensen afslører dog, at han kan have lidt svært ved at holde sig væk fra forretningen.

- Jeg stikker hovedet ind i ny og næ. Det kan jo være, at jeg kan hjælpe med noget, og så kan de ellers bare ringe, hvis det er nødvendigt, siger han med et smil.

Stabil kundekreds 

Hos afløserne føler man sig dog godt klædt på til at stå alene med ansvaret i forretningen. Det siger sælger Claus Holm.

- Jeg synes, at Bent har gjort det godt. Han har opbygget en stabil kundekreds og afleveringsforretningen har kørt glidende siden november, hvor vi begyndte at besøge kunder og sælge mejetærskere sammen. Det har været en fin periode, og Bent har været en god mentor, siger Claus Holm.

- Nu skal vi se, om vi kan undvære hinanden, men Bent ejer sådan set stadig matriklen, så vi kommer under alle omstændigheder til at have kontakt jævnligt, lyder det fra Claus Holm.

Røstofte Maskiners overtagelse af forretningen på Bornholm er som bekendt sket i en tid, hvor maskinforretninger over hele Europa er udfordret i forhold til at kunne levere maskiner og dele på grund af flere udfordringer i distributionsled, der blandt andet skyldes corona-pandemien. Og det får betydning for hele 2022, forventer Claus Holm.

- Det kan blive svært at skaffe tingene frem til tiden. Der er ting, der skubber sig. Det meste, der er bestilt, kommer forhåbentlig til tiden, siger han.

- Andet af det, tilføjer han, kommer måske lige i bagkant af det, vi har lovet, men vi vil selvfølgelig prøve at hjælpe de kunder, det rammer.

Høj standard

Røstofte Maskiner arbejder på at fastholde den store Claas markedsandel, som Bent Christensen har skabt på Bornholm.

Claus Holm er således imponeret over den måde, som bornholmske landmænd arbejder på – både hver for sig men også sammen.

- Jeg synes virkelig, at landmændene på Bornholm har en høj standard. De er meget imødekommende, og de er rigtig dygtige til at hjælpe hinanden, påpeger han og fortsætter:

- Hvis der er en, der skal have noget med fra Sjælland, så siger man det lige ud i luften, og næste dag ved alle det. Man ringer også allerede nu og spørger Røstofte Nexø, om vi skal havet noget med. Det er jeg rigtig glad for, slutter Claus Holm.

 

Læs også