Lancerer intelligent vejrstation

Case IH lancerer ny vejrstation »Fieldxact«, som tilbydes igennem de danske Case IH-forhandlere.

- Vores produkter bliver hele tiden mere og mere digitale, ligesom data deales i realtid. Vi ønsker at give vores kunder det rigtige datagrundlag og værktøjer til at kunne drive landbrug effektivt, siger RTK-specialist Lars Grønlund fra Case IH og fortsætter:

- Vi har i mange år arbejdet med RTK og autostyring på to centimeter-niveau, og nu fortsætter vi den digitale rejse med vejrstationer, som kan give den enkelte kunde et bedre beslutningsgrundlag for eksempelvis sprøjtearbejdet.

- Det unikke ved Case IH-vejrstationen er, at den udover at måle vejret meget lokalt også fungerer som en sparringspartner for vores kunder, når de skal vælge sprøjtetidspunkt, slutter Lars Grønlund.

Præcise data

Vejrstationerne kommer udover selve hardwaren med en tilknyttet app til IPad, PC eller mobiltelefonen. Softwareren kommer med forslag ud fra algoritmer, der sammenholder de lokale klimadata med vejrudsigten for de kommende dage.  Fieldxact

- Disse beregninger viser det optimale behandlingstidspunkt i den kommende uge, og hvilke svampesygdomme man skal være opmærksomme på. Med denne Case IH »Fieldxact«-vejrstation kan kunden vælge det ideelle behandlingstidspunkt og bedre planlægge arbejdet for at opnå bedst mulig virkning og rettighed, forklarer distriktschef for Danmark Rasmus Buhl.

Vejrstationen måler vejrdata i fem forskellige niveauer, herunder også jordtemperaturen i fem og 25 centimeters dybde. Case IH-vejrstationerne har batteri, som forventes at kunne drive vejrstationen de første fem år, så der er intet behov for opladning eller bøvlede ledninger.

Læs også