Horsch kommer med nye tandharver

Fortis AS er navnet på to nye tandharver fra Horsch. Fortis AS er et supplement til de nuværende Terrano- og Tiger-harver. De to nye tandharver er udviklet fra grundprincipperne fra Terrano- og Tiger-harverne, nemlig med Horschs velkendte og kraftige TerraGrip-tænder, der kan monteres med diverse skær-spidser, og hvor harvedybden styres af pakkeren.

Horsch har kørt test i efteråret i Danmark med deres nye Fortis 7 AS-tandharve. Den primære opgave var at harve øverligt i et falsk såbed i stub. Også en majsstub blev bearbejdet i 10 til 15 cm dybde inden senere såning af rug med en Focus 6 TD-såmaskine. MultiMix hårdmetal skær-spidsen er her monteret og suppleret med to gange 10 cm brede skærvinger.

Fortis AS-tandharverne produceres i to modeller. Fortis 6 AS med 5,70 meter arbejdsbredde samt 7 AS med 6,75 meter arbejdsbredde. Fortis AS er kraftig og solidt opbygget i rammen med henblik på at imødekomme trækkraften fra stadig større traktorer på op til 600 hk.

Harvedybden indstilles hydraulisk fra førersædet og kan justeres fra ganske øverligt fra 4 cm og ned til 30 cm dybde, som styres af dobbelte støttehjul forrest i kombination med pakkeren bagerst.

Der kan vælges imellem diverse pakkere. Den primære pakker vil uden tvivl være Dobbelt RollPack-pakkeren, som begår sig godt i alle jordtyper, uanset om det er sand eller ler.

I trækstangen er der som standard indbygget hydraulisk vægtoverføring, hvor der overføres op til 1,2 ton over på traktorens bagaksel.

Kørt test i Danmark

Tandafstanden på Fortis AS er 27 cm, fordelt på fire buller, hvilket giver optimal opblanding og jordbearbejdning i alle harvedybder. Let indstillelige, takkede tallerken-udjævnere monteret i gummiophæng sørger for en perfekt afrettet overflade.

- Vi har her i efteråret haft fornøjelsen af at have en Fortis 7 AS på arbejde i dansk muld. Her har den primære opgave været at harve øverligt til det falske såbed i stub. Også en majsstub blev bearbejdet i 10 til 15 cm dybde inden senere såning af rug med en Focus 6 TD. MultiMix hårdmetal skær-spidsen er her monteret og suppleret med to gange 10 cm brede skærvinger, siger produktspecialist Arne Gejl fra WekoAgro, der er Horsch importør i Danmark.

En Fortis AS-tandharve kan opleves på nært hold på den kommende SIMA-udstilling i Paris på Horsch-standen. Fortis AS-tankharven kommer på markedet til sæson 2024.

 

Læs også