Karl Mertz får større produktprogram

Karl Mertz går all-in på MI's produktprogram fra Kuhn og Rauch efter MI har opsagt samarbejdet med Søllested Maskinforretning.

- At få en aftale på plads med MI om at være premium-forhandler passer godt ind i vores fremtidige strategi, fortæller Anders Hansen (til højre), der er administrerende direktør hos Karl Mertz. Foto: Jesper Hallgren

I efteråret 2022 opsagde MI samarbejdet med Søllested Maskinforretning, da forretningernes fremtidige strategier ikke stemte overens med den udvikling, de hver især ønskede. Dermed lå det lige til højrebenet, at MI i stedet for oprustede samarbejdet med Karl Mertz, som fremadrettet går all-in på MI’s produktprogram Kuhn og Rauch.

Omstruktureringen i landbrugsbranchen, hvor der bliver større men færre landmand, kræver fokus og specialisering. Kravene fra de stadig mere professionelle landmænd bliver taget til nye højder, og det stiller også højere krav til de lokale maskinforretninger og deres leverandører.

- Karl Mertz har med sine fem udsalgssteder fordelt på Lolland-Falster, Sjælland og Møn en størrelse, der er rustet til at levere den service, kunderne efterspørger, og som vi forventer af en samarbejdspartner. Samtidig har de kapaciteten til at have maskiner og reservedele hjemme før sæsonerne, så kunderne får den bedste oplevelse fra start til slut, siger salgskonsulent Christian Kyhn fra MI og fortsætter:

- Karl Mertz har dygtige og professionelle medarbejdere, der arbejder godt sammen med specialisterne i Vejle. De kender produkterne, og de kan derfor rådgive og servicere kunderne efter lige netop deres behov. Vi ser positivt frem mod det udvidede samarbejde, og glæder os til at komme endnu tættere på Karl Mertz og landmændene.

Komplekse maskiner kræver knowhow

- At få en aftale på plads med MI om at være premium-forhandler passer godt ind i vores fremtidige strategi, lyder det fra Anders Hansen, der er administrerende direktør hos Karl Mertz.

- Det handler om, tilføjer Anders Hansen, at have fokus og dygtiggøre sig med nogle få store leverandører, der står bag sine produkter, og som leverer den kvalitet, kunderne efterspørger. Maskinerne bliver mere komplekse og det kræver mere knowhow inden for det produktsortiment, vi tilbyder.

- Kuhn er verdens største redskabsproducent med fem fabrikker alene i Europa. Kuhn arbejder hen mod at udvide produktionen endnu mere, og derved have fokus på de forskellige behov, kunderne har. Blandt andet produceres og leveres der 9 til 14 meter-harver med stor succes herhjemme, siger Christian Kyhn og fortsætter:

- Det viser, at oppetider og effektivitet i markerne betyder noget, da vi rent klimamæssigt i Danmark har et kortere vindue for at få etableret og høstet vores afgrøder end de eksempelvis har i Sydeuropa.

Læs også